Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay Açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay Açıklaması

Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanı, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında yaptığı açıklamada, konunun siyasi tartışmalara dönüştürülmesini eleştirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay Açıklaması
MUHABİR: Tayfun Akyatan
KAYNAK: Haber Merkezi

Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanı, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında yaptığı açıklamada, konunun siyasi tartışmalara dönüştürülmesini eleştirdi. Kurtulmuş, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülme kararının, kendisinin BAE ziyareti sırasında alınmasının eleştirilmesine cevap verdi. Kendisi Ankara'da olsaydı dahi kararın yine Bekir Bozdağ tarafından okutulacağını belirtti ve Meclis Başkanı'nın teamüller gereği Genel Kurul'u yönetme zamanının bellli olduğunu vurguladı.

Numan Kurtulmuş

Kurtulmuş, Can Atalay meselesinin siyasi tartışmalara sürüklenmemesi gerektiğini savundu. BAE ziyaretinin aylar öncesinden planlandığını ve bu ziyaretin Atalay'ın kararının okunmasıyla ilişkilendirilemeyeceğini belirtti. Ayrıca Meclis Başkanı'nın bulunup bulunmamasının kararın okunmasıyla ilgili olmadığını, nöbetçi başkanvekilinin bu görevi yerine getireceğini ifade etti.

Kurtulmuş, sürecin siyasi tartışmalara sokakta çözülmemesi gerektiğini vurgulayarak, Meclisin tavrının belirli olduğunu ve bu tavrın Anayasa ve yasal düzenlemelere uygun olduğunu savundu. Ayrıca, Meclisin yargı süreçlerine müdahale etme yetkisinin olmadığını, bu tür konuların sistemik olarak çözülmesinin Meclisin görevi olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hakkari’de 4 Günlük Yasak

Hakkari’de 4 Günlük Yasak