Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Antalya Manavgat'ta İlginç Olay! Önce Uyudular Sonra Adada Mahsur Kaldılar

Manavgat'ta İlginç Olay! Önce Uyudular Sonra Adada Mahsur Kaldılar

Antalya Manavgat'ta ATV ile adaya geçen aile, su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kaldı. Jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldılar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Antalya Manavgat'ta ATV ile şelalenin alt kısmındaki adaya geçen bir aile, baraj kapaklarının açılması sonucu suyun yükselmesiyle mahsur kaldı. Anne, baba ve 3 yaşındaki çocukları jandarma, itfaiye, AFAD ve Side SAK ekipleri tarafından kurtarıldı.

ATV ile adaya geçtiler, su seviyesi yükseldi

Olay, dün akşam saatlerinde Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana geldi. ATV ile Manavgat Şelalesi'nin alt kısmında bulunan adacığa geçen anne, baba ve 3 yaşındaki çocukları, uyuyakaldıkları sırada baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin hızla yükselmesi sonucu mahsur kaldı. Durumu fark eden aile, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi.

Baraj kapakları kapatıldı, su seviyesi düştü

İhbarın ardından Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, AFAD ve Side Sualtı Arama Kurtarma (SAK) ekipleri harekete geçti. İlk olarak baraj kapaklarının kapatılması sağlanırken, su seviyesinin yavaş yavaş düşmesiyle birlikte kurtarma operasyonu başlatıldı. Jandarma ekipleri, mahsur kalan aileyle sürekli iletişim halinde kalarak onları sakinleştirdi ve kurtarma çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Palanga sistemiyle kurtarıldılar

Ulukapı tarafına geçen kurtarma ekipleri, kurdukları palanga sistemiyle mahsur kalan aileyi bulundukları adadan alarak güvenli bir şekilde karaya çıkardı. Sağlık durumları iyi olan aile, herhangi bir tıbbi yardıma ihtiyaç duymadıklarını belirtti. Anne, çocuğunu emzirirken uyuyakaldıklarını ve uyandıklarında suyun yükseldiğini fark ettiklerini, bu nedenle bulundukları adadan çıkamadıklarını ifade etti.

Kurtarma ekiplerine teşekkür

Mahsur kalan aile, kurtarma ekiplerine teşekkür ederken, yaşanan olayın büyük bir tehlikeyle sonuçlanmamasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
15 şehirde olan kent lokantası hala Antalya'da yok

15 şehirde olan kent lokantası hala Antalya'da yok