Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset Özgür Özel ABD'ye gitti! Havalimanında İmamoğlu mesajı

Özgür Özel ABD'ye gitti! Havalimanında İmamoğlu mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonel Başkanlık Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere New York'a gitmeden önce önemli açıklamalarda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Özgür Özel ABD'ye gitti! Havalimanında İmamoğlu mesajı
KAYNAK: İHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonel Başkanlık Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere ABD'nin New York kentine gitti. Uçuş öncesinde İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, seyahati ve toplantının gündemini paylaştı. New York'taki toplantıda, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda hazırlanan Ankara Deklarasyonu'nun açıklanacağını belirten Özel, ayrıca Ortadoğu'daki gerilim, aşırı sağın yükselişi, iklim değişikliği ve sığınmacı sorunları gibi global meseleleri değerlendireceklerini ifade etti.

havalimanında İmamoğlu mesajı

Ekrem İmamoğlu'nun istinaf mahkemesindeki durumu hakkında konuşan Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, "Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ile dün baş başa bir görüşme yaptım, kendisiyle de bu durumu değerlendirdim. Biz her ihtimali göz önüne alıyoruz. Bir kere kimse bize olmadık bir davadan, olmadık bir suçlamadan cezayı normalleştirmeye ve bu olacakmış gibi kabul ettirmeye çalışmasın. Böyle bir gündemin gelişmesine de izin verilmemesi gerekir. Yarın öbür gün bu dava görülecek, 'bu davadan ceza çıkartacağız biz', böyle bir şey yok. Bunu yaparsanız, geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız, millet bunun da şiddetlisini uygular. Kendilerine yapabilecekleri en büyük kötülüktür bu ama Türkiye'ye de büyük kötülük olur bu. Tut ki bize Amerika'da iken bu karar çıktı, zaten genel başkan vekilimiz burada. Mümkün olan en kısa süre içerisinde de zaten Türkiye'ye dönmek boynumuzun borcu. O gün başka bir gündür, ben öyle bir güne uyanacağımızı düşünmüyorum. Ama herkes aklını başına alsın" açıklamasında bulundu.

Eğitimde Sıcak Yemek Önerisi

Gündeme ilişkin soruları da yanıtlayan Özel, okullarda günde bir öğün sıcak yemek önerisinin yeniden gündeme alındığını belirtti. Ayrıca, eğitimde hijyen sorunlarına dikkat çekerek, yeni temizlik personeli alımının önemine vurgu yaptı. Özel, "Okullarda günde bir öğün sıcak yemek önerimizi tekrarladık. Ertesi gün dediler ki 'okulların ne mekanı ne imkanı ne personeli ne de maddi durumu buna elverişli değil'. Bir öğün sıcak yemek verecek mekanı olmayan, personeli olmayan, imkanı olmayan beş yıldızlı otel mi olur. Okulların beş yıldızlı otel olduğunu söylendikten sonra başka bir bakan çıkıyor ‘Biz 30 bin temizlik personeli alacağız' diyor. Çünkü okullar hijyen yönünden korkunç durumda. Bu personel alımı doğrudur ama bunun Ağustos ayı içerisinde yapılıp, 9 Eylül'de okulların öğrencilere pırıl pırıl hale getirilmesi gerekiyordu. Biz 81 il 973 ilçe başkanlığına gönderdiğimiz yazılı talimatta, önümüzdeki hafta başkanlığını il ve ilçe eğitim sekterlerimizin yaptığı bir öğretmenler ve emekli öğretmenlerden oluşan bir heyetle, tüm okulları ziyaret edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşecek mi?

Özgür Özel, ABD'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna ise, "Ben ABD'de Türk evine gideceğim. Büyükelçimizden ve Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcimizden randevu istedik. Yalnız bizim o ziyaretimiz cuma gününe planlandı. Yani Sayın Erdoğan ile aynı anda Türk evinde olmayacağız. O açıklamasını yaptıktan sonra ayrılacak. Ben gittiğimde orada olsaydı, elbette bir merhaba demek, bir çayını içmek, en doğrusuydu. Dünyanın öbür ucunda Türkiye'nin ana muhalefet liderinin Cumhurbaşkanı'na hatır sormaması olacak iş değil. Bildiğim kadarıyla Sayın Erdoğan'ın bir başka toplantıya katılmak üzere konuşmasını yaptıktan sonra ayrılması mümkün" yanıtını verdi. Özel, Türkiye'nin ana muhalefet lideri olarak, Cumhurbaşkanı ile hatır sormanın önemli olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamaların ardından Özgür Özel, New York’a gitmek üzere havalimanından ayrıldı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmaniye'de Keşfedilen Çona Kanyonu Adrenalin Tutkunlarını Büyülüyor

Osmaniye'de Keşfedilen Çona Kanyonu Adrenalin Tutkunlarını Büyülüyor