Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Sur Yapı mağdurlarının davası ve mücadelesi bitmiyor!

Sur Yapı mağdurlarının davası ve mücadelesi bitmiyor!

Antalya Kepez'de Sur Yapı mağdurları, tekrar bir araya gelerek ses yükseltti. Avukat Özge Çisel Çelik, "Antalya Büyükşehir Belediyesi muhatap olmuyor" dedi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sur Yapı mağdurlarının davası ve mücadelesi bitmiyor!
KAYNAK: Dilan Andıç

Antalya’nın Kepez ilçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde Türkiye’nin en büyük kentsel projesi olarak lanse edilen bir konut projesi olan Sur Yapı’nın mağdurları bugün bir kez daha bir araya gelerek ses yükseltti. Mağdurlar adına açıklama yapan Avukat Özge Çisel Çelik, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde muhatap bulamıyoruz” dedi.

Antalya İli, Kepez İlçesi, Kepez ve Santral Mahallesi’nde yer alan hak sahiplerinin bulunduğu bölge, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73. maddesi uyarınca Kepez ve Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje Alanı olarak ilan edilmiş; hak sahipleri ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 8 Eylül 2016 tarihli sözleşme imzalanmıştı. Taşınmazdaki payını hak sahipleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devrederken, birçok hak sahibi henüz dairelerini alamadı. Sur Yapı mağdurları, ‘Cennet vaat ettiler’ diyerek haklarının elinden alındığını söyleyip Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi. Mağdurların sesini duyurabilmek için mağdurlar adına Avukat Özge Çisel Çelik açıklama yaptı.

8 YILDIR MAĞDURLAR

Sur Yapı mağdurlarının hak arayış sürecinde avukatlıklarını yapan Özge Çisel Çelik, “Söz konusu mahallede hak sahipleri ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 8 Eylül 2016 tarihli sözleşme akdedilmiş olup buna göre taşınmazdaki payını hak sahipleri Antalya Büyükşehir Belediyesine devretmiş. Hak sahipleri kentsel dönüşüm alanı olduğu göz önünde bulundurulduğunda sosyal ekonomik olarak mağdur konumdadırlar. Apartman dairesi sahibi olmak isterken Antalya piyasası koşullarında 8 yıldır evsiz kalmış kişilerdir. Mağdur hak sahiplerinin zararını bir nebzede olsa giderebilmek adına tüm yasal yollara başvurmuş bulunmaktayız. Son kişi dairesini teslim alana dek hukuki mücadelemiz sürecektir. İlgililerden mağdur hak sahiplerinin sessini duyarak zararlarını ivedi şekilde gidermesini talep ediyoruz. Mağdurlara her ay verilmesi gereken kira desteği ise dört ay biriktirilip ödeniyor. Burada vatandaşın mağduriyeti söz konusu. Ve biz ne yapıyoruz? Bu mağduriyetin giderilmesi için, dairelerimizin teslim edilmemesinden kaynaklı kararımızın gidebilmesi için tazminat davası açıyoruz. En son kişi alana kadar tüm davalarımızı açıp mücadelemize devam edeceğiz” şeklindeki açıklamasıyla hak sahiplerinin mağduriyetlerini bir kez daha dile getirdi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Kepezaltı Santral Mahalleleri Antepe ve Sur Yapı Kentsel Dönüşüm Projesi Mağdurları adına konuşan Osman Ertekin, “Antalya Kepezaltı-Santral mahallelerinde yaşayan biz hak sahipleri olarak sesimizi duyurmak istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamından en küçük birim olan mahalle muhtarlığına kadar, bu feryadımıza kulak verilmesini talep ediyoruz. 2016 yılında bir cennet vaadi ile evlerimizden bizleri çıkaran zamanın Belediye Başkanı Sayın Menderes TÜREL döneminde hak sahibi bizlerle bir sözleşme imzalandı. Bu sözleşmede tüm haklarımızı evimizin anahtarlarını yuvalarımızı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devrettik. Yoğun propagandanın etkisi ve çaresizliği içerisinde ne olduğu belli olmayan bir sözleşmeye imza atmak mecburiyetinde kaldık. Hem güvendik hem de güvenmek istedik. Sonuç itibari ile Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antepe İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi aracılığı ile Sur Yapı Anonim Şirketine kentsel dönüşüm alanın inşaatlarını sözleşme ile ihale etti. Taraf olduğumuz sözleşmelerde  inşaatın tamamlanması için 24 ay ve uzatma süresi dahil 30 ay olarak teslim süresi belirlenmiştir. Yani dairelerimizin teslim edilmesi gereken tarih 08/04/2019 tarihidir” diyerek yaşadıkları mağduriyetleri söz etti. 

EVİMİZDEN AYRILALI 8 YIL OLDU 

Dairelerin teslim edilmesi gereken sürenin üstünden 5 yıl geçmesine karşın hala dairelerini teslim alamadıklarını söyleyen Osman Ertekin, “Huzur ile oturduğumuz evlerden çıkmamızın üzerinden 8 koca yıl geçti. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antepe İnşaat aracılığıyla Sur Yapı'ya inşaatları ihale etti, ancak biz hak sahipleri olarak Antepe ve Sur Yapı arasında yapılan sözleşme detaylarına ulaşamıyoruz. Yetkililer bu konuda bize bilgi vermiyor. İki yılda tamamlanması gereken inşaatlar 8 yıldır bitmiyorsa, kira yardımları zamanında yapılmıyorsa ve Sur Yapı'ya hiçbir yaptırım uygulanmıyorsa, bu durumun açıklanmasını bekliyoruz. Sözleşmelerin imzalandığı dönemde Sur Yapı'ya özel bir avantaj mı sağlandı? Bu sorulara yanıt alamıyoruz. Herhangi bir açıklama ne dönemin Belediye Başkanı Menderes TÜREL’den ne de Sur Yapı inşaat firmasından gelmemiştir” dedi.

BİZİM GÜCÜMÜZ YOK

Osman Ertekin, Menderes Türel’den sonra göreve gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile muhtelif zamanlardaki görüşmelerinden sonra kendi düşüncelerini pekiştiren ifadeler kullandığını söylerken, “Bizden önceki yönetimin Sur Yapı ile yaptığı sözleşmeye göre bizim bahsi geçen inşaat firmasına herhangi bir yaptırım uygulama gücümüz yok. Bekleyeceğiz, anlaşacağız, destekleyeceğiz, inşaatların bitmesi için çalışacağız mealinde sözler söylediler. Ancak inşaatlardaki yavaşlama ve sürecin belirsizliği biz mağdurları daha da çaresiz bırakıyor” şeklinde sözlerini sürdürdü.

ZARARIMIZ GİDERİLSİN

Büyük projenin mağdurları olduklarını söyleyen Osman Ertekin, “Rakamları yuvarlak olarak belirtecek olursak, Projede 3200 hak sahibine toplamda 5000'den fazla daire yapılması planlanmıştı.  30 ay içinde teslim edilecekti. Bugün, 8 yılın sonunda hâlâ 1200 hak sahibi evlerini beklemekte ve 1500 daire hâlâ teslim edilmemiş durumda. Dahası, 2016’dan bu yana yaklaşık 900 hak sahibi vefat etmiş ve evlerine kavuşamadan hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu tablo, mağduriyetin ne kadar büyük olduğunu ve insani boyutunu gözler önüne seriyor. Hak mağdurlarının zararları giderilsin” şeklinde sözlerini noktaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Yumuktepe Höyüğü'nde 9 bin yıllık buğday tohumları bulundu

Mersin Yumuktepe Höyüğü'nde 9 bin yıllık buğday tohumları bulundu