Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Teleferik Kazası Davasında Şok Gelişme! Yargılama Devam Ediyor

Antalya Teleferik Kazası Davasında Şok Gelişme! Yargılama Devam Ediyor

Antalya Konyaaltı'nda teleferik kazasında 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. 5 sanık tutuklandı ve yargılama devam ediyor. 174 kişi 22,5 saat mahsur kaldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Teleferik Kazası Davasında Şok Gelişme! Yargılama Devam Ediyor
KAYNAK: İHA

Antalya Konyaaltı’nda yaşanan teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı. Olayla ilgili 5 sanık tutuklanarak 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama sürüyor.

Kaza ve İlk Müdahale

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan’da meydana gelen teleferik kazasında, teleferik kabinlerinden birinin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralandı. Olay sonrası, sistem arızası nedeniyle havada asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi, AFAD koordinasyonunda yaklaşık 22,5 saat süren çalışmaların ardından kurtarıldı.

Yargılama Süreci ve Tutuklamalar

Kazayla ilgili olarak 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan üçüncü duruşmada, 5'i tutuklu 12 sanık yargılanmaya devam ediyor. Tutuklu sanıklar arasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de bulunuyor. Duruşmada, sanıklar ve avukatları hazır bulundu ancak savunma tarafı savcının tutukluluk taleplerini reddetti.

Müştekilerin Görüşleri

Müşteki Ayşegül Koçer, olay günü kabinde mahsur kaldıklarını ve sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti. Diyabet hastası 19 yaşındaki oğlu Adem Koçer’in ilaçlarını alamadığını ve ailesinin bu durumdan dolayı depresyona girdiğini ifade eden Koçer, "Toplamda 7 kişi kabinde 20 saat kaldık" dedi. Tanık Mine Önal ise olay anlarında kabin kontrol merkezinde bilgi almadığını ve olayın yoğunluğundan habersiz kaldığını söyledi.

Savcının Talepleri ve Mahkeme Kararı

Duruşma savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamını ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün yurt dışına çıkış yasağının sürmesini talep etti. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporları için 45 gün süre vererek duruşmayı 27 Kasım’a erteledi. Ayrıca, tutuklu sanıkların tutukluluklarına devam kararı alındı.

Kaza Sonrası Soruşturmalar

Kazayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 5’i tutuklu 12 sanığın "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" ve "trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası talep etti. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerince soruşturma izni verilen 19 büyükşehir belediye çalışanı hakkında da çalışmalar devam ediyor.

Mahkemenin Beklenen Kararları

Mahkeme heyeti, kısa bir ara sonrası bilirkişi raporlarının kusur oranlarını belirlemesi için ek süre talep etti. Bu raporların davanın seyrini etkilemesi beklenirken, tutuklu sanıkların ceza sürecinin nasıl ilerleyeceği merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Emniyet Müdürü, Gazetecilerle Buluştu: Antalya'da Yeni Dönem

Antalya Emniyet Müdürü, Gazetecilerle Buluştu: Antalya'da Yeni Dönem