Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya’da Anne, Alevlerin Arasına Girip Oğlunu Kurtardı

Antalya’da Anne, Alevlerin Arasına Girip Oğlunu Kurtardı

Antalya Meydankavağı Mahallesi'nde çıkan yangında anne, cesaretle çocuğunu kurtardı. Yangın, klimadan çıktı ve hızla yayıldı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA-DHA-AA

Antalya'nın Meydankavağı Mahallesi’nde dün meydana gelen yangın, büyük bir paniğe neden oldu. İsmail Cem Caddesi'ndeki 5 katlı apartmanın en üst katındaki dubleks dairede çıkan yangın sırasında, anne Neslihan Yayla (44), çocuklarını kurtarmak için büyük bir cesaretle alevlerin arasına girdi. Yangın, klimanın iç ünitesinden kaynaklandı ve hızla yayıldı.

Yangın Anında Evde Küçük Oğlu Vardı

Neslihan Yayla, 14 yaşındaki ortanca kızı Bilge Yayla’yı okuldan almak için evden çıktığında yangın çıktı. 4 yaşındaki oğlu Mert Kaan Yayla ise evde mahsur kaldı. Yangını fark eden komşuların ihbarıyla olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, eve dönen anne dairesinin alevler içinde olduğunu gördü.

Anne, Oğlunu Alevlerin Arasından Kurtardı

Karşılaştığı manzara karşısında paniğe kapılan Neslihan Yayla, komşusundan aldığı suyu başından aşağı dökerek yangına girdi. Oğlunu evin salonunda bulan anne, büyük bir mücadeleyle Mert Kaan’ı dışarı çıkarmayı başardı. 17 yaşındaki büyük kızı Özgün Doğa Yayla ise çatı katından komşuların dairesine geçerek kendi imkanlarıyla kurtuldu.

İtfaiyenin Yoğun Müdahalesi Sonrası Yangın Söndürüldü

Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun süren müdahalesi sonrası kontrol altına alındı. Olay yerinde sağlık ekipleri, yangından etkilenen Mert ve Özgün Yayla’yı tedbir amaçlı hastaneye kaldırdı. Yangın sırasında yaşanan korku dolu anlar ise sitenin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

"Oğlumu Ellerimle Aradım ve Bulduğumda Kucakladım"

Yangın sonrası yaşadıklarını anlatan Neslihan Yayla, yangın anında evin önünde olmasının büyük bir şans olduğunu söyledi. "Başımda su döküp içeri girdim, her yer duman içindeydi. Oğlum ses vermiyordu, ellerimle arayarak buldum. Onu kucaklayıp dışarı çıkardım" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
29 Eylül 2024 TV yayın akışı Bugün Televizyonda Ne Var?

29 Eylül 2024 TV yayın akışı Bugün Televizyonda Ne Var?