Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP'nin Olağanüstü Toplantı Çağrısı TBMM Başkanı Tarafından Reddedildi

CHP'nin Olağanüstü Toplantı Çağrısı TBMM Başkanı Tarafından Reddedildi

CHP'nin TİP Milletvekili Can Atalay'ın durumu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) olağanüstü toplantıya çağırma talebi, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından reddedildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP'nin Olağanüstü Toplantı Çağrısı TBMM Başkanı Tarafından Reddedildi
KAYNAK: İHA

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ın hukuki durumu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 10 Eylül'de olağanüstü toplanması yönündeki çağrılarının TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından reddedildiğini açıkladı.

“Meclis'in teamüllerine aykırı bir durum”

Ali Mahir Başarır, yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un bu kararının Anayasa ve Meclis iç tüzüğüne aykırı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İç tüzüğün 7. maddesi çok net. Meclis'in teamülleri çok net. Buna rağmen keyfi bir şekilde bu hakkın milletvekillerinden, partilerden elinden alınması Anayasaya, içtüzüğe, akla, vicdana, hukuka aykırı bir durumdur."

Başarır, bu kararın sadece Can Atalay'ın haklarıyla ilgili olmadığını, genel olarak Meclis'in itibarını zedelediğini ifade etti.

"Meclis'te olması gereken bir milletvekili cezaevinde"

Başarır, "Meclis'te olması gereken bir milletvekili cezaevinde. Bununla ilgili hiçbir şey yapmayan Meclis, toplantı talebimizi de reddediyor. Bu, hem hukuka hem de Meclis'in saygınlığına zarar veren bir karardır," diye konuştu.

Meclis’in çözüm yeri olduğu vurgulandı

Ali Mahir Başarır, Türkiye'deki tüm sorunların çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu belirtti ve bu kararın Meclis'in işlevini zayıflattığını dile getirdi. "Türkiye'deki tüm sorunların çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bunun bir sorun olduğunu kabul ediyorsunuz, ancak toplantı talebini reddediyorsunuz. Bu, Meclis'in tarihine ve milletvekili haklarına bir hakarettir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Barosu: "Narin Cinayeti Son Olmayacak"

Antalya Barosu: "Narin Cinayeti Son Olmayacak"