Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset DEM'li belediyenin işten çıkarmalarına mahkeme 'Dur' dedi

DEM'li belediyenin işten çıkarmalarına mahkeme 'Dur' dedi

DEM Partisi yönetimindeki Mardin'in Derik Belediyesi tarafından işten çıkarılan 5 eğitmen, mahkeme kararıyla görevlerine geri dönecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEM'li belediyenin işten çıkarmalarına mahkeme 'Dur' dedi
KAYNAK: İHA

Mardin'de Derik Belediyesinin 5 sözleşmeli eğitmenini işten çıkarması, Mardin 1. İdare Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulunarak yürütmeyi durdurma kararıyla sonuçlandı. Personellerin işe geri dönme yolu açıldı.

İşten Çıkarılan Personellerin Mücadelesi

Derik Belediyesi'nde tam zamanlı eğitmen olarak çalışan 5 personel, belediye yönetimi tarafından iş akitlerinin feshedilmesi üzerine hukuki yollara başvurdu. Belediye tarafından yapılan bu işten çıkarma işlemi üzerine mağduriyet yaşayan personeller, Mardin 1. İdare Mahkemesi'ne dava açarak haklarını aradı. Personeller, belediyenin kendilerine karşı hukuka aykırı bir işlem yaptığını öne sürdü ve haklı çıktı.

Mahkemeden Yürütmeyi Durdurma Kararı

Mardin 1. İdare Mahkemesi, yaptığı incelemede, personellerin işe alımda belediyenin belirlediği tüm şartları yerine getirdiğini tespit etti. Karara göre, belediye hukuka aykırı bir şekilde personellerin sözleşmelerini feshetmişti. Mahkeme, "Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, yürütmesinin durdurulmasına" karar verdi. Bu karar, personellerin yeniden görevlerine dönebilmesinin önünü açtı.

Danıştay Kararıyla Desteklendi

Mahkeme kararında, Danıştay 12. Dairesi tarafından verilen bir önceki karara da atıfta bulunuldu. Kararda, "Benzer bir uyuşmazlık kapsamında Danıştay 12. Dairesince verilen 22 Mayıs 2024 tarihli karar da aynı yöndedir" ifadelerine yer verildi. Mahkeme ayrıca, personellerin görevlerinden uzak kalarak gelir elde edememelerinin telafisi güç zararlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Seçim Sonrası İşten Çıkarmalar

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra DEM Partisi tarafından yönetimi devralınan birçok belediyede işten çıkarma olayları yaşanmıştı. Derik Belediyesi'nde yaşanan bu son olay, personel haklarının korunması adına önemli bir yasal adım olarak değerlendiriliyor. Bu karar, benzer mağduriyet yaşayan çalışanlar için de emsal niteliği taşıyor.

İtiraz Yolu Açık

Mahkeme kararında, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne 7 gün içinde itiraz edilebileceği belirtildi. Ancak bu itiraz kararı değiştirene kadar, personellerin görevlerine geri dönmesi bekleniyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müge Anlı'da C*nayet İtirafı: Canlı Yayında Gözaltına Alındı

Müge Anlı'da C*nayet İtirafı: Canlı Yayında Gözaltına Alındı