Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset İYİ Parti'de belediye başkan adayı sert sözlerle istifa etti

İYİ Parti'de belediye başkan adayı sert sözlerle istifa etti

İYİ Parti’nin Talas Belediye Başkan adayı Göker Gözütok, sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptarak partisinden istifa ettiğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İYİ Parti'de belediye başkan adayı sert sözlerle istifa etti
KAYNAK: Haber Merkezi

İYİ Parti’nin Kayseri Talas Belediye Başkan adayı ve Kayseri Kamu Müteahhitleri Derneği (KAYMÜDER) Kurucu Başkanı Göker Gözütok, sosyal medya hesabından yaptığı manidar açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Gözütok, "Kendi nefsimi milletin çıkarlarının önüne koymam. İnanmadığım yolda yürümem. Muhalefeti yapıyormuş gibi yapmam." sözleriyle dikkat çekti.

İstifa Açıklaması Sosyal Medyadan Geldi

Göker Gözütok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İYİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Paylaşımında, "Kendi nefsimi milletin çıkarlarının önüne koymam. İnanmadığım yolda yürümem. Muhalefeti yapıyormuş gibi yapmam" ifadelerini kullanan Gözütok, bu kararıyla İYİ Parti’den ayrılan isimler arasına katıldı.

Göker Gözütok Kimdir?

1980 yılında Kayseri’nin Sarız ilçesinde doğan Göker Gözütok, ilk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. 2005 yılında Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Gözütok, askerliğini yedek subay olarak yaptı. 2008 yılında kendi inşaat firmasını kurarak, kamu kurumları ve özel sektör için inşaat, proje ve taahhüt alanlarında hizmet vermeye başladı. 2022-2024 yılları arasında Kayseri Kamu Müteahhitleri Derneği’nin (KAYMÜDER) kurucu başkanlığını üstlendi.

2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’den Kayseri Talas Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Gözütok, bu göreve aday olabilmek için KAYMÜDER Başkanlığı’ndan istifa etmişti. Ancak, son yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. İleri düzeyde İngilizce bilen Gözütok, evli ve iki çocuk babasıdır.

İstifa Gerekçesi Dikkat Çekti

Gözütok’un istifa açıklamasında kullandığı ifadeler dikkat çekti. "İnanmadığım yolda yürümem" ve "Muhalefeti yapıyormuş gibi yapmam" sözleri, parti içindeki fikir ayrılıkları ve kişisel prensiplerinin bu kararda etkili olduğunu düşündürdü. Gözütok’un bu açıklaması, yerel seçimlere kısa bir süre kala İYİ Parti için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İYİ Parti'de istifalar

İYİ Parti'de son dönemde istifalar dikkat çekici bir şekilde artmış durumda. Özellikle 2023 genel seçimleri ve 2024 yerel seçimleri sonrasında, parti içerisinde yaşanan hayal kırıklığı ve belirsizliklerin istifa dalgasını tetiklediği görülüyor.

Son dönemde İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay ve yönetim kurulu üyeleri, partinin kuruluş felsefesinden uzaklaştığını ve milletin umutlarını karşılayamadığını belirterek topluca istifa ettiler. Bunun yanı sıra, Şırnak İl Başkanı Mehmet Yılmaz İlçi ve 41 parti üyesi de İYİ Parti'den istifa ettiklerini duyurdu. İstifa eden bazı isimler CHP ve AKP'ye katılırken, bu durum partideki iç karışıklığın ve memnuniyetsizliklerin bir göstergesi olarak yorumlanıyor​.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Hırsız Film Gibi Operasyonla Yakalandı

Diyarbakır'da Hırsız Film Gibi Operasyonla Yakalandı