Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Ümit Uysal, Özgür Özel’in Antalya Programına Katılmadı!

Ümit Uysal, Özgür Özel’in Antalya Programına Katılmadı!

CHP Genel Başkanlığı için aday olabileceğini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Özgür Özel’in programına katılmadı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ümit Uysal, Özgür Özel’in Antalya Programına Katılmadı!
MUHABİR: Kamer Durdu

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'ne yönelik eleştirilerde bulunarak genel başkanlığa aday olabileceğini dile getiren Ümit Uysal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya programına katılmadı. Antalya’da 15 belediye başkanının katıldığı toplantıda Uysal’ın yokluğu dikkat çekti.

Ümit Uysal aday olma sinyalini şu sözlerle vermişti, "Bir kez daha seçim kaybına ne ülkemizin ve partimizin ne de partililerimizin tahammülü yoktur" diyen Uysal, “Türkiye’mizin ve Türk Milletinin geleceğini yeniden inşa etme umudu olan CHP iktidarı için siyasi tartışmaları aşan bir toplumsal mutabakata ihtiyaç vardır. Bu tablo şekillenmediği ve toplumsal mutabakat tesis edilemediği takdirde vazifeye atılmak için içinde bulunduğum şartların sıkıntılı yanlarını düşünmeyeceğimi, gerçekleşemeyen toplumsal mutabakatı gerçekleştirmek, Anadolu’nun bütün potansiyelini ayağa kaldırmak, harekete geçirmek, Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek, Türkiye’mizi yeniden inşa etmek üzere 32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi en üst düzeyde partimin hizmetine sunacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Özgür Özel, Baba Ocağında Karşılandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Sur Yapı mağduriyetini gidermek için attığı adımları yerinde incelemek ve belediye başkanları ile görüşmek üzere Antalya’ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk olarak İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. "Baba ocağım" dediği İl Başkanlığı’ndaki karşılama töreni ise yoğun bir kalablık olmaması  dikkat çekti.

Ümit Uysal Toplantıya Katılmadı

Antalya programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret eden Özgür Özel, 15 belediye başkanının katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Ancak Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu önemli toplantıya katılım sağlamadı. Uysal’ın toplantıya neden katılmadığına dair bir açıklama yapılmadı. Fakat yaklaşık 1 gün önce yaptığı Danimarka Aalborg'ta düzenlenen Avrupa Sürdürülebilir Kentler Konferansı’na katıldığını paylaşımı yurt dışında olabileceği ihtimalini akla getirdi.

Özel’den Uysal’a Yanıt: “Her Göreve Talip Olabilir”

Antalya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Ümit Uysal’ın adaylık iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu. Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesinin her göreve talip olma hakkı vardır, her göreve layıktır. Kendisi şu anda Muratpaşa Belediyesi başkanıdır. Hatta, Muratpaşa’daki görevlendirmesinde biraz gecikme olduğunda, İl Başkanı ve milletvekilleri kanalıyla bize ulaşıp,  Muratpaşa’da bir dönem daha görev yapmak istediğini ve kendisine bu konuda bir fırsatın verilmesi gerektiğini söyledi. O zaman kendisine ‘Ben, kişi ile ilgili kararımı verirken, partimin faydasınaysa doğru derim’ demiştim. O gün İl başkanımızın, milletvekillerimizin, büyükşehir belediye başkanımızın ve il örgütümüzün oluru ile kendisini aday gösterdik. Kendisinin o gün bana ifade ettiği söylemler; bizimle ilgili ve yönetim tarzımızla ilgili ifadeleri bana ancak annem söylerdi. Kulağımda hep o güzel ifadeleri var. Bundan sonra da onlar kalacak" dedi.

Kısa Süre Önce de İsimsiz Yüklenme 

16 Eylül 2024 tarihinde CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem'in kızının düğünü için Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, parti örgütüyle bir araya geldiği ve çeşitli konularda açıklamalarda bulunduğu öğrenilmişti. Antalya’yı yakından takip ettiklerini belirttiği ve Muratpaşa Belediyesi’nde 3 dönemdir başkanlık yapan Ümit Uysal’a isim vermeden yüklendiği iddia edilmiş. Özel’in, kamu kaynaklarını kullanarak örgütü dizayn etmeye çalışanlara karşı sert bir uyarı yaptığı ve "Güç zehirlenmesine girip örgütü ele almanıza izin vermeyeceğim" demişti. Ayrıca, belediye başkanlarının milletvekili adayı belirleyemeyeceğini, bu sürecin parti örgütü tarafından yürütüleceğini kaydettiği öğrenilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsun'da Çeltik Üreticileri Kahverengi Kokarca Endişesi Yaşıyor

Samsun'da Çeltik Üreticileri Kahverengi Kokarca Endişesi Yaşıyor