Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset DEVA Partisi kongreye gidiyor! Ali Babacan yeniden aday olacak mı?

DEVA Partisi kongreye gidiyor! Ali Babacan yeniden aday olacak mı?

DEVA Partisi, 2. Olağan Kongresi'nin tarihini duyurdu. Kongre heyecanı yaşanan DEVA Partisi'nde Ali Babacan yeniden aday olacak mı? İşte yanıtı...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEVA Partisi kongreye gidiyor! Ali Babacan yeniden aday olacak mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

DEVA Partisi, 2. Olağan Kongresi'ni 12 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirecek. 9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi, kongre heyecanını yaşıyor. Genel Başkan Ali Babacan, kongrede yeniden aday olacak.

2. olağan Kongre Hazırlıkları

12 Ekim’de Meyra Palace Otel’de gerçekleştirilecek kongre öncesi hazırlıklar sürüyor. Ali Babacan’ın liderliğinde yürütülecek olan kongrede, DEVA Partisi'nin gelecek hedefleri ve politikaları hakkında önemli kararlar alınması bekleniyor.

DEVA Partisi ne zaman kuruldu?

Demokrasi ve Atılım Partisi, Türkiye'de faaliyet gösteren bir siyasi parti olarak 9 Mart 2020'de kuruldu. Parti, "DEVA" isminin yanı sıra tüzüğünde "DEVA PARTİSİ" olarak resmi kısaltmasını kullanmaktadır. Simgesi ise içinde fidan silueti barındıran bir su damlasıdır. DEVA Partisi, TBMM'de 15 milletvekili ile temsil edilmektedir.

DEVA Partisi, dünya görüşünü kuvvetler ayrılığı prensibine ve hukukun üstünlüğüne dayandırarak, tarafsız ve bağımsız bir yargı sistemi ile hukuk güvenliğini sağlama amacı güdüyor. Katılımcı ve çoğulcu demokrasiye önem veren parti, kendisini merkez sağda konumlandırmakta ve liberal muhafazakarlık ideolojisini benimsemektedir.

DEVA Partisi, 2021’den itibaren geniş bir yelpazeyi kapsayan toplam 23 eylem planı yayınladı. Bu planlar, ekonomi, sağlık, eğitim, çevre gibi alanları kapsıyor. Parti, 2023 genel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti listeleri aracılığıyla 25 milletvekili kazanarak parlamentoda temsil edilmeye başladı.

Ali Babacan kimdir?

Ali Babacan, 4 Nisan 1967 tarihinde Ankara'da doğdu. Ekonomi, mühendislik ve siyaset alanlarındaki deneyimleriyle tanınan Babacan, Türkiye’nin önde gelen politikacılarından biridir. 2002 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kurucu üyeleri arasında yer almıştır. 2001-2015 yılları arasında Türkiye'de önemli bakanlık görevlerinde bulunmuş, 2002-2015 yılları arasında ise Türkiye Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı gibi kritik pozisyonlarda yer almıştır.

Ali Babacan'ın Eğitimi

Ali Babacan, 1985 yılında TED Ankara Koleji’nden birincilikle mezun olmuştur. Ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Mühendisliği bölümüne girmiş ve 1989 yılında 4.00 üzerinden 4.00 ile üniversite birincisi olarak mezun olmuştur. 1990 yılında Fulbright bursu kazanarak ABD’deki Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management’da işletme alanında yüksek lisans yapmıştır.

Ali Babacan'ın Siyasi Kariyeri

2001 yılında AK Parti'nin kurucu üyesi olan Babacan, 58. ve 59. hükûmetlerde ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı görevini üstlenmiştir. 60. Hükûmette 1 Mayıs 2009’a kadar Dışişleri Bakanı olarak görev yapmış ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik görüşmelerinin yürütüldüğü başmüzakerecilik görevini üstlenmiştir. 2009'dan itibaren Başbakan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür. 9 Mart 2020'de kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA Partisi) kuran Babacan, 2023 genel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti listeleri aracılığıyla seçime katılan Babacan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olmuştur.

Ali Babacan kiminle evli?

Ali Babacan, Zeynep Babacan ile evlidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da 315 sürücüye 790 bin TL ceza para cezası uygulandı

Alanya'da 315 sürücüye 790 bin TL ceza para cezası uygulandı