Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 'Ahmak davası' ile ilgili açıklama

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 'Ahmak davası' ile ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Ahmak Davası'na ilişkin istinaf sürecinde olduğunu belirterek kamuoyuna bilgi vermekten kaçındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 'Ahmak davası' ile ilgili açıklama
KAYNAK: İHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Ahmak Davası'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı, davayla ilgili istinaf sürecinin hukukçuların konusu olduğunu belirterek, kamuoyuna bilgi vermenin henüz doğru olmadığını ifade etti.

İstinaf Süreci ve Davanın Toplumsal Etkileri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Encümen toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 'Ahmak Davası' hakkında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, davanın istinaf sürecinde olduğunu belirterek, "İstinaftaki dosya hukukçuların konusu ama elbette ortalama görüşme zaman dilimi vardır. Bu net olmadıkça bizim kamuoyu ile paylaşmamızda doğru değil" dedi.

İmamoğlu, dava hakkında duyumlar aldığını ve bu duyumların özellikle haziran ayından beri yoğunlaştığını dile getirerek, "Bu net olmadıkça bizim kamuoyu ile paylaşmamızda doğru değil" şeklinde konuştu. Ayrıca, davanın toplumun vicdanını rahatsız ettiğini ve hukuka aykırı bir dava olduğunu savunarak, "Böyle bir dava olmaz. İki kere iki dört. Beş yapmanın anlamı yok" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 'Ahmak davası' ile ilgili açıklama

Mansur Yavaş ile Görüşme Planları

Bir basın mensubunun "Mansur Yavaş ile görüşmeyi planlıyor musunuz?" sorusunu da yanıtlayan İmamoğlu, Ankara’ya sıkça gittiğini ve bu ziyaretlerinin çoğunda Yavaş ile görüştüğünü belirtti. "Ankara’ya 20 gelişim varsa bunun 17-18’inde Mansur Bey’i ararım ve buluşmak için talep ederim" diyen İmamoğlu, kimi zaman Yavaş’ın makamına gittiğini, kimi zaman da dışarıda bir kahve içtiklerini dile getirdi. Ancak bu kez TOBB’a bir ziyaret gerçekleştireceğini ve ardından İstanbul’a döneceğini ifade etti.

Mansur Yavaş’ın Destek Açıklamaları

Mansur Yavaş’ın İmamoğlu'na destek açıklamalarının hatırlatılması üzerine İmamoğlu, Yavaş’a teşekkür ederek, "Mansur Bey’in destek cümlelerine teşekkür ederim. Diğer söylediklerine katılıyorum" dedi. Yavaş, İmamoğlu'nun adaylık tartışmalarıyla ilgili olarak "gündem çarpıtma" demiş ve nihai kararın CHP Genel Merkezi tarafından verileceğini vurgulamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye 60 milyon turist hedefine adım adım ilerliyor

Türkiye 60 milyon turist hedefine adım adım ilerliyor