Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersinli öğrencilerden NASA'ya 6 proje gönderildi

Mersinli öğrencilerden NASA'ya 6 proje gönderildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezitli ve Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim atölyeleri öğrencileri 6 farklı proje üreterek bu projeleri NASA'ya gönderdiler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersinli öğrencilerden NASA'ya 6 proje gönderildi
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, Mezitli ve Tarsus'taki Kadın ve Çocuk Bilim Atölyeleri öğrencilerini, NASA tarafından düzenlenen "Space Challenge 2023 Hackathon" etkinliğine katılmak için seferber etti. Etkinlik, 162 ülke ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi ve NASA'nın organizasyonu altında gerçekleşti. 48 saat süren etkinlikte, lise ve üniversite öğrencileri, NASA'nın sunmuş olduğu tematik problemlere çözüm üreterek oyun geliştirme, yazılım geliştirme ve projeler oluşturma çalışmalarına katıldılar.

nasa-1

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Berdan Konukevi'nde gerçekleşen bu etkinlikte öğrenciler, farklı konularda projeler üretirken, NASA'da görev yapan Yüksek Bilgisayar Teknolojisi Mühendisi Pinar Moore'un da rehberliğini aldılar. Etkinliğe toplamda 35 öğrenci katıldı ve 6 farklı grup oluşturularak 6 farklı proje geliştirildi. Bu projeler daha sonra NASA'nın değerlendirme sistemine yüklendi. Projelerin onay alması halinde, öğrencilere NASA ziyareti yapma fırsatı sunulacak.

proje-1

Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi Sorumlusu Emre Aşkın, etkinliğin amacının, gençlerin NASA tarafından sunulan problemlere yaratıcı çözümler bulması olduğunu belirtti. Gönüllü öğretmenlerin de destek verdiği etkinlikte, öğrenciler projelerini NASA'ya sunarak değerlendirmeye tabi tutulacaklar. Etkinliğe katılan öğrenciler, NASA'ya gerçekleşecek bir haftalık geziye katılma şansı elde edebilirler. Mersinli öğrencilerin etkinliğe katılımı, geleceklerini şekillendirmek ve bilimsel projeler geliştirmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da çıkan zeytin kızılkurduna dikkat 

Antalya'da çıkan zeytin kızılkurduna dikkat