Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Anamur Belediye Meclisi 2 bin yıllık Odeon'da gerçekleştirildi

Anamur Belediye Meclisi 2 bin yıllık Odeon'da gerçekleştirildi

Mersin'de Anamur Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısını 2 bin yıllık Odeon’da yaptı. Başkan Deniz, Anamur’un tanıtımına yönelik hedeflerini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anamur Belediye Meclisi 2 bin yıllık Odeon'da gerçekleştirildi
KAYNAK: İHA

Mersin’in Anamur ilçesinde, Anamur Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı, Anemurium Antik Kenti içerisinde bulunan 2 bin yıllık Odeon’da gerçekleştirildi. Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in başkanlığındaki toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra Anamur Kent Konseyi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Meclis Toplantısında Geçmişe yolculuk

Toplantıda, Anamur’un kadim geçmişine dikkat çekildi. Başkan Durmuş Deniz, “2 bin yıl öncesine varan bu tarihi atmosferde belediye meclis toplantımızı yapıyor olmaktan büyük bir gurur yaşıyorum. Antik Anemurium'un Odeon'unda, burada 2 bin yıl önce meclis yapan insanları düşünerek gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile dünya mirası olan bu tarihi değerlerimizi daha çok tanıtmayı amaçladık” dedi.

Deniz, toplantının katılımcıları antik çağların ihtişamına götürdüğünü ifade ederek, “Anemurium, Helenistik dönemden Ortaçağ’a uzanan köklü tarihi geçmişe ve zengin kültürel mirasa sahiptir. Bu yüzden birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve tarihi olaylara tanıklık etmiştir. Roma döneminde Kilikya ve Anadolu için stratejik bir öneme sahip olmuştur” şeklinde konuştu.

Açık hava müzesi vurgusu

Başkan Deniz, Odeon ve bölgenin restorasyonuna katkı sağlayan ilçe kaymakamına, il kültür ve turizm müdürüne, müze müdürüne ve kazı başkanına teşekkür etti. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde vatandaşların da söz hakkı verildi.

Başkan Deniz, “Odeon'da ilk kez bir meclis toplantısı gerçekleştiriyoruz. İlçemiz tarihi eserleri ve medeniyetlerin bıraktığı eserler açısından tam bir açık hava müzesi. Ancak geçmişten günümüze kadar koruyarak getirdiğimiz bu tarihi değerlerimizi yeterince tanıtamadık. Bundan sonra Anamur'un ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı için elimizden geleni yapacağız ve ilçemizi tüm dünyanın tanıdığı bir kent haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ALES başvuruları başladı! ALES/3 başvuru ücreti ne kadar?

ALES başvuruları başladı! ALES/3 başvuru ücreti ne kadar?