Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hintli milyarder Sri Prakash Lohia'nın mega yatı Sea Pearl Fethiye'de

Hintli milyarder Sri Prakash Lohia'nın mega yatı Sea Pearl Fethiye'de

Hintli petrokimya devi Sri Prakash Lohia’ya ait lüks yat Sea Pearl, Ege kıyılarındaki mavi yolculuğunu tamamladıktan sonra Fethiye’ye geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hintli milyarder Sri Prakash Lohia'nın mega yatı Sea Pearl Fethiye'de
KAYNAK: İHA

Hintli petrokimya devi Sri Prakash Lohia’ya ait Cayman Adaları bayraklı mega yat 'Sea Pearl', Ege kıyılarındaki mavi yolculuğunu tamamlayarak Fethiye Yat Limanı’na yanaştı. 83 metre uzunluğundaki lüks yat, sabah saatlerinde Muğla'nın ilçesi Fethiye’ye giriş yaptı. İskelenin yakınındaki vatandaşlar, devasa yata büyük ilgi gösterdi ve bol bol fotoğraf çekti. Yakıt ikmali sırasında yattan kısa süreliğine ayrılan personelin şehir merkezini gezdiği öğrenildi.

165 ton yakıt ikmali yapıldı

'Sea Pearl' için Fethiye İskelesi’nde 5 tankerle karadan 165 bin litre (165 ton) yakıt ikmali gerçekleştirildi. Yakıt ikmalinin maliyetinin yaklaşık 7 milyon 500 bin TL olduğu bildirildi. Daha önce de Fethiye İskelesi’ne yanaşan yat, kumanya ve akaryakıt ikmali almıştı. Mega yatta 22 kişilik bir mürettebat bulunurken, şu an misafir olmadığı ve sahibinin geçtiğimiz günlerde Göcek ve çevresinde mavi yolculuk yaptığı kaydedildi.

Yakıt ikmalinden sonra Monaco’ya gidecek

Yakıt ikmalini tamamlayan 'Sea Pearl', bugün Fethiye’den ayrılarak Monaco’ya gitmek üzere yola çıkacak. Yatın sahibi Sri Prakash Lohia, Hint kökenli bir Endonezyalı milyarder ve Indorama Corporation’un kurucusu. Lohia, aynı zamanda dünyanın en zengin insanları arasında yer alıyor ve Forbes’a göre 2013 yılında Endonezya’nın en zengin 6. kişisi olarak sıralandı.

Sri Prakash Lohia kimdir?

Sri Prakash Lohia, 11 Ağustos 1952’de Hindistan’ın Kolkata şehrinde dünyaya geldi. Babası Mohan Lal Lohia ve annesi Kanchan Devi Lohia olan Sri Prakash Lohia, üç erkek kardeş (Om, Ajey ve Aloke) ve bir kız kardeş (Aruna) ile büyüdü. Kardeşleri de iş dünyasında aktif roller üstlenmiş isimlerdir.

Sri Prakash Lohia ne iş yapıyor?

Lohia, iş dünyasındaki kariyerine 1973 yılında Endonezya'ya taşınarak başladı. Babası Mohan Lal Lohia ile birlikte Endonezya’ya yerleşen Lohia, 1976’da Indorama Synthetics şirketini kurdu. Şirket, ilk olarak eğirilmiş iplik üretimi ile faaliyetlerine başladı. 1980’lerin sonunda, babası Mohan Lal Lohia, olası aile içi anlaşmazlıkların önüne geçmek amacıyla şirketi üç oğlu arasında böldü. Sri Prakash Lohia Endonezya’da kalırken, büyük kardeşi Om Prakash Hindistan’a dönüp Indorama Synthetics’i kurdu, küçük kardeşi Aloke ise Tayland’a giderek Indorama Holdings’i kurdu.

Indorama Corporation, zamanla dünyanın önde gelen petrokimya ve tekstil şirketlerinden biri haline geldi. 2006 yılında, Lohia Nijerya’da entegre bir olefin tesisi satın aldı ve bu tesis bugün Batı Afrika’nın en büyük petrokimya şirketi ve Afrika’nın ikinci büyük olefin üreticisidir.

Sri Prakash Lohia'nın Serveti ve Forbes sıralamaları

Sri Prakash Lohia, 2013 yılında Forbes tarafından Endonezya’nın en zengin altıncı kişisi olarak sıralandı. 2015 yılına gelindiğinde ise Lohia ailesi, Asya'nın en zengin 50 ailesi arasında yer aldı. Net serveti milyar dolarlarla ölçülen Lohia, dünyanın en etkili iş insanlarından biri olarak kabul ediliyor.

Sri Prakash Lohia Evli mi?

Sri Prakash Lohia, özel hayatında oldukça mütevazı bir yaşam sürmekte ve nadiren röportaj vermektedir. Lohia, Lakshmi Mittal’in kız kardeşi Seema Mittal ile evlidir ve çiftin Amit ve Shruti adında iki çocuğu vardır. Oğlu Amit, Pennsylvania Üniversitesi’nin Wharton İşletme Okulu’ndan magna cum laude derecesiyle mezun olmuştur.

Sri Prakash Lohia'nın koleksiyonları

Lohia, aynı zamanda dünyanın en büyük eski kitap ve litografi koleksiyonlarından birine sahiptir. Bu tutkusuyla adını koleksiyon dünyasında da duyuran iş insanı, bu nadir parçaları büyük bir özenle biriktirmektedir.

Sri Prakash Lohia, 2012 yılında Hindistan Cumhurbaşkanı tarafından verilen Pravasi Bharatiya Samman (Yurtdışındaki Hintliler Ödülü) ile onurlandırılmıştır. Bu ödül, Hindistan dışındaki Hint vatandaşlarına veya Hindistan kökenli kişilere verilen en prestijli ödüllerden biridir.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Veli-Der: Yoksulluk okula ulaştırmıyor

Veli-Der: Yoksulluk okula ulaştırmıyor