Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Huzur evi Meclis’te

Huzur evi Meclis’te

Muratpaşa Belediyesi Huzur Evi’nin kapatılarak, özel sektör aracılığıyla bu hizmetin verilmesi gündeme gelirken, Başkan Ümit Uysal 19 Kasım Perşembe günü sosyal medyadaki hesabından konuyu tartışmaya açmıştı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Huzur evi Meclis’te

Muratpaşa Belediyesi Huzur Evi’nin kapatılarak, özel sektör aracılığıyla bu hizmetin verilmesi gündeme gelirken, Başkan Ümit Uysal 19 Kasım Perşembe günü sosyal medyadaki hesabından konuyu tartışmaya açmıştı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından Güvenlik Mahallesi’nde hizmet veren huzur evinin kapatılacağı, burada barınan yaşlıların özel huzurevlerine yerleştirileceği açıklanırken, Huzur Evi konusu yarın meclisin gündeminde. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sosyal medyadaki hesabından paylaştığı “Ne dersiniz?” başlığında “30 yaşlımıza; kiralık binada yıllık toplam 1.3 milyon TL maliyet ile huzurevi hizmeti sunmaktayız. Huzurevimizde bulunan hiçbir yaşlımızın mağdur olmasına izin vermeden, aynı toplam maliyetle 60 yaşlımızın özel huzurevlerinde hizmet almasını sağlayacağız. Güvencesiz yaşlılarımızın tüm giderleri de belediyemiz tarafından karşılanacak. Kamu kaynaklarının daha verimli kullanılarak, daha çok insana hizmet verilebilmesi amacıyla böyle bir uygulama planlamaktayız. Görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz” demişti. Ancak ‘sahibinden.com’ isimli emlak sitesinde 17 Kasım’da huzur evi binası için kiralık ilanı verildiği ortaya çıkmıştı. Bir emlak firması aracılığıyla verilen ilan ‘Antalya Çallı’da Kiralık, Yurt, Huzur Evi’ başlığıyla yayınlanmıştı.

‘GEREKÇELİ RAPOR’ HAZIR

Edinilen bilgiye göre yarın huzur evinde kalan yardıma muhtaç yaşlılara ayni ve nakdi yardım yapılabilmesi için Sosyal Yardım Yönetmeliği’nin revizyonu teklifi görüşülecek. Konuya ilişkin teklifin ekinde Muratpaşa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Emin Sözen ile birim sorumlusu ve sosyologdan oluşan 3 imzalı bir ‘gerekçeli rapor’ bulunuyor.

YARDIMA MUHTAÇ YAŞLIYA NAKDİ YARDIM

Bu raporda huzur evinin fiziki koşulları nedeniyle yetersizliği ve kira olması nedeniyle tadilat yapılamadığı, valiliğin bina ile ilgili olumsuz raporlarının olduğu belirtilerek, kira ve personel giderlerinin yüksekliği, doktor, psikolog, fizyoterapist vb temin edilememesi kapatılma gerekçeleri olarak sıralanıyor. Raporun son paragrafında şu ifadelere yer veriliyor: “Oluşan olumsuz durumların giderilememesi nedeniyle ileri tarihlerde yeni bir huzur evi açılana kadar mevcut huzur evinin kapatılması gerekmektedir. Yeni bir huzur evi açılana kadar geçen sürede, huzur evinde barınmakta olan, bakıma muhtaç yaşlı bireylerin mağduriyetlerini önlemek için, resmi ya da özel kurum ve kuruluşlara yönlendirilmesi, muhtaçlığa ilişkin Sosyal İnceleme ve Değerlendirme sonucu muhtaç olduğu belirlenen yaşlı bireylerin, barınma ücretlerinin aylık periyotlar halinde nakdi yardım olarak kişilere ödenmesinin uygun olduğu kanaatine varılmıştır.”

Gündem ekinde Sosyal Yardım Yönetmeliği’nde yapılacak yardıma muhtaç yaşlılara ‘ayni ve nakdi yardım’ yapılmasına olanak sağlayan revizyona ilişkin Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün de görüşü yer alıyor.

ADNAN YILDIRIM

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Her 40 saniyede 1 kişi inme geçiriyor'

'Her 40 saniyede 1 kişi inme geçiriyor'