Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hatay'daki zeytinlikte oluşan dev yarıkta korkulu hasat

Hatay'daki zeytinlikte oluşan dev yarıkta korkulu hasat

Hatay’ın Altınözü ilçesinde depremde ikiye ayrılan 33 dönümlük zeytin bahçesinde depremzede çiftçiler, tedirginlikle zeytin hasadına başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın Altınözü ilçesi Tepehan Mahallesi'ndeki 33 dönümlük zeytin bahçesi, devasa bir yarıkla ortadan ikiye ayrılmıştı. Dev yarığın oluştuğu bahçede, iki uçtaki ağaçlar arasında yaklaşık 300 metrelik bir mesafe oluştu ve bu yarıkta kalan 200 zeytin ağacı da zarar görerek kullanılamaz hale geldi. Asrın felaketi olarak anılan bu olayın izleri hala dururken, çiftçiler ürkütücü yarığın hemen yanındaki ağaçlardan zeytin hasadına başladı. Hasat, çiftçilerin tedirginliği ve korkusuyla devam ediyor.

"Geçen yıldan beri korkuyoruz ama çalışmak zorundayız"

Bahçede hasat yapan Halit Sakarcıoğlu, büyük yarığın kendilerini korkuttuğunu, ancak zeytin toplamak zorunda olduklarını belirtti. "Deprem sonrası burada büyük bir yarık oluştu. Geçen yıldan beri korku içinde hasat yapıyoruz ama mecburen çalışmak zorundayız. Bu yıl hasat iyi değil, zeytinler erken dökülüyor. Kazancımız az, ama çocuklarımız için çalışmak zorundayız. Ekmek parası kazanmak için bu dev yarığın yanındaki ağaçlardan zeytin topluyoruz, her an tedirginiz," dedi.

"Depremden önce tarlamız birleşikti"

Depremden önce tarlanın birleşik olduğunu dile getiren Nezahat Sakarcıoğlu, depremin ardından oluşan patlama seslerinin büyük korku yarattığını ifade etti. "Deprem çok korkutucuydu, patlama sesleriyle büyük yarık oluştu. Zeytin hasadına başladık ama korku içindeyiz. Yarık her bakışta bizi üzüyor," diye konuştu.

"Yarık, deprem günlerini hatırlatıyor"

Yarığın, depremin acı izlerini hatırlattığını belirten Halil Sakarcıoğlu, "Bu dev yarık Tepehan Mahallesi'nde meydana geldi. Depremde büyük bir korku yaşadık, sallandık ve bu yarık o günleri bize hatırlatıyor. Hasada her geldiğimizde o anlar aklımıza geliyor," diyerek, bölgedeki tedirginliği dile getirdi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla Menteşe'de art arda iki kaza: 1 kişi hayatını kaybetti 7 yaralı

Muğla Menteşe'de art arda iki kaza: 1 kişi hayatını kaybetti 7 yaralı