Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Bodrum’daki tahsis iddiasına Orman Genel Müdürlüğü’nden yanıt!

Bodrum’daki tahsis iddiasına Orman Genel Müdürlüğü’nden yanıt!

Orman Genel Müdürlüğü, Muğla’da 2021 yılında yanan orman alanlarının tahsisi iddialarına sosyal medyadan yaptığı açıklama ile yanıt verdi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bodrum’daki tahsis iddiasına Orman Genel Müdürlüğü’nden yanıt!
KAYNAK: Haber Merkezi

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), sosyal medyada gündeme gelen ve bazı internet sitelerinde yer alan Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2021 yılında yanan orman alanlarının bir şirkete tahsis edildiği yönündeki iddialara yanıt verdi. Müdürlüğün resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Orman Yangınlarıyla Mücadele

Orman Genel Müdürlüğü, yangınlarla mücadelede hem kara hem de hava unsurlarını kullanarak büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Kurum, 185 yıllık tecrübesi, yetişmiş personeli ve kullandığı ileri teknolojilerle dünya otoritelerinin takdir ettiği bir konumda olduğunun altını çizdi. Açıklamada ayrıca, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi faktörler dikkate alınarak, yangınlara karşı sürekli yeni stratejiler geliştirildiği ve yapay zeka teknolojilerinin de kullanıldığı belirtildi.

2021 Yılı Yangın Mücadelesinde Kullanılan Teknolojiler

OGM’nin açıklamasında 2021 yılında yaşanan yangınlara karşı verilen mücadelede, hem kara gücü hem de hava araçlarının etkili bir şekilde kullanıldığı vurgulandı. Müdürlük, 3 amfibik uçak, 39 yangın söndürme helikopteri ve 4 insansız hava aracı (İHA) ile yangınlara müdahale edildiğini belirtti. Ayrıca, Türk Hava Kurumu’na (THK) ait uçakların Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından teknik iyileştirme sürecine tabi tutulduktan sonra yangınla mücadele operasyonlarında yeniden görev aldığı ifade edildi.

Yanan Alanlarda Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı

Yangınların söndürülmesinin ardından Muğla’da yanan alanların yeniden ormanlaştırılması için kapsamlı çalışmalar başlatıldı. Orman Genel Müdürlüğü, Muğla genelinde 50 bin 602 hektar alanda ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığını ve bu süreçte 20 bin kişinin görev aldığını açıkladı. Yaklaşık 300 iş makinesiyle yapılan çalışmalarda, 3 milyonun üzerinde fidanın toprakla buluşturulduğu ve 200 tonun üzerinde tohum atıldığı belirtildi.

"Bodrum’daki Tahsis İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor"

Son olarak, Bodrum’da 2021 yılında meydana gelen yangında zarar gören orman alanının herhangi bir şirkete tahsis edilmediği, şirket kullanımına verilmediği ve kamulaştırılmasının söz konusu olmadığı kesin bir dille ifade edildi. Orman Genel Müdürlüğü, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduklarını belirtti.

Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal medyadan yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

"Bazı internet sitelerinde yer alan; "Muğla İlinde 2021 yılında yanan orman alanlarının tahsisi" yönündeki haberlere istinaden Orman Genel Müdürlüğü olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Orman Genel Müdürlüğü, orman yangınları ile mücadelede kullandığı teknolojiler, yetişmiş personeli ve gerekse 185 yıllık tecrübesi ile dünya otoritelerinin takdir ettiği bir konumdadır. Her geçen gün küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerini de hesaba katarak bu konuda yapılabilecekleri üzerine araştırmalar yapmakta, yeni teknolojileri takip etmekte ve yapay zekayı da kullanarak Yeşil Vatanı korumak için çok yönlü çalışmalar yürütmektedir.

2021 yılında kara gücünün yanında 3 amfibik uçak, 39 yangın söndürme helikopteri, 4 İHA'dan oluşan hava gücü ile orman yangınlarına karşı mücadele edilmiştir. Haberde de belirtildiği üzere, 2021 yılında uçuşa elverişli olmayan Türk Hava Kurumu (THK) uçakları, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından kapsamlı bir teknik iyileştirme ve bakım sürecinden geçirilmiş olup, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, modernize edilen bu uçaklar ilerleyen yıllarda yangınla mücadele operasyonlarında yeniden aktif olarak görev almıştır.

Orman yangınlarının söndürülmesi ile beraber sahada yeniden ormanlaştırma çalışmaları başlamıştır. Muğla ilinde 50 bin 602 hektar alanda yanan alanın temizlenmesi ve yeniden ağaçlandırılması çalışmalarında 20 bin kişi görev almıştır. Yaklaşık 300'e yakın iş makinesi çalışmıştır. Yanan tüm alanlarda yeniden ormanlaştırma çalışmaları yapılmıştır. Bu sahalarda 3 milyonun üzerinde fidan toprakla buluşturulmuş, 200 tonun üzerinde tohum atılmıştır. Geçmişte ormanla kaplı olan tüm sahalarda başarılı şekilde yeniden orman örtüsü oluşturulmuştur.

Genel Müdürlüğümüzce Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2021 yılında meydana gelen yangında zarar gören orman alanının bir şirkete tahsisi, bir şirketin kullanımına verilmesi veya kamulaştırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadıyla bilgilerinize sunulur."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Demirspor Samsunspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Adana Demirspor Samsunspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?