Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel İskenderun'da depremzede kadına ikinci el protez sattılar!

İskenderun'da depremzede kadına ikinci el protez sattılar!

Hatay depreminde eşi ve kızını kaybeden Senem Ece Mazı, bir hayırseverin desteğiyle aldığı protezin ikinci el olduğunu öğrenince yıkıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay'da 25 bine yakın insan hayatını kaybetti. Bu acı felakette İskenderun'da yaşayan Senem Ece Mazı da büyük bir trajedi yaşadı.

Depremde hem ailesini hem de bacağını kaybetti

41 yaşındaki eşi Doğan Mazı, 5 yaşındaki kızı Derin Mazı ve 72 yaşındaki kayınvalidesi Naz Mazı’yı evlerinin enkazında kaybetti. Kendisi ise 7 saat sonra enkazdan kurtarıldı, ancak sağ bacağı ampüte edilmek zorunda kaldı ve sağ kolu kullanılamaz hale geldi.

Protez bacak şoku: İkinci el çıktı

Deprem sonrası hayırsever bir vatandaşın desteğiyle Mazı'ya 650 bin TL değerinde protez bacak takıldı. Ancak protez bacağı tamir için göndermek istediğinde, hayatının şokunu yaşadı. Protezin sıfır yerine ikinci el olduğunu ve piyasa değerinin yaklaşık 90 bin TL olduğunu öğrendi.

Mazı, "Hastanede tanıştığım kişiler bana yardımcı olacaklarını söylediler. En uygun fiyatı verdikleri için onlarla anlaşma yaptım. Ancak protezim bozulduğunda ve tamir için başvurduğumda, protezin ikinci el olduğunu ve garanti kapsamına girmediğini öğrendim. Bana 80-90 bin TL'ye aldıkları protezi 650 bin TL’ye sattılar," diyerek yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.

"Kızım için de aynı zorlukları yaşamaktan korkuyorum"

Mazı, sadece kendi haklarını aramak için değil, aynı zamanda ampüte olan kızının da ileride protez kullanmak zorunda kalacağını düşünerek bu mücadeleyi verdiğini belirtti. "Bağışçımın gönderdiği parada adım, soyadım ve protez param açıkça görünüyor. Bu durumu ispatlamaya çalışıyorum. İleride kızım da proteze ihtiyaç duyacak ve aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
6 Ekim 2024 Günlük Burç Yorumları Burcunuz Sizin İçin Ne Diyor?

6 Ekim 2024 Günlük Burç Yorumları Burcunuz Sizin İçin Ne Diyor?