Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Gündoğmuş spor turizmiyle cazibe merkezi olacak

Gündoğmuş spor turizmiyle cazibe merkezi olacak

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), turizm, sağlık ve spor alanlarında gerçekleştirdiği başarılı projelerle Akdeniz Bölgesi'nde dikkat çeken bir aktör olmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gündoğmuş spor turizmiyle cazibe merkezi olacak
KAYNAK: İHA

Son hamlesi, spor ve doğa turizminde Türkiye'ye öncülük edecek bir merkezin kurulması üzerine yoğunlaşıyor.

Kuruluş Planları ve İşbirlikleri

ALKÜ, Gündoğmuş ilçesine spor ve doğa turizminin merkezi olacak olan AREKÇAM projesi için adımlarını hızlandırdı. Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan önderliğindeki üniversite yönetimi, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ile bir araya gelerek proje için girişimlerde bulundu.

Çeşitli Spor ve Doğa Aktiviteleriyle Bölge Cazibe Merkezi Olacak

ALKÜ AREKÇAM, içerisinde yürüyüş, koşu, paraşüt, bisiklet, tırmanış, kano ve mağaracılık gibi çeşitli doğa etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Bölgenin turistik çekiciliğini artırması beklenen merkez, Türkiye'de bir ilke imza atacak.

A W127796 01

Bölgesel Gelişime Katkı Sağlayacak Çalışmalar

Toplantılar ve protokollerle, Alanya'nın yanı sıra Gündoğmuş, Akseki, İbradı ve Gazipaşa ilçelerindeki spor turizmi potansiyelinin harekete geçirilmesi üzerinde fikir birliği sağlandı. Bu çalışmaların, bölgesel kalkınma ve turizmde yeni ufuklar açması hedefleniyor.

ALKÜ'nün Vizyonu ve Öncülüğü

Rektör Türkdoğan, merkezin Türkiye genelinde örnek alınacak bir yapıya sahip olacağını vurgulayarak, ALKÜ'nün bu proje ile spor ve turizmde öncülük etme misyonunu sürdürdüğünü belirtti.

A W127796 05

Kırsal Bölgelerin Kalkınmasına Yönelik Model Önerileri

Projenin etkileri sadece turizmle sınırlı kalmayacak. Spor turizmi ile birlikte sağlık, ekoturizm, agroturizm, bitki-botanik, tarih, coğrafya, orman ürünleri ve jeoloji gibi birçok alanda iş birliği ve multidisipliner çalışmaların ivme kazanması hedefleniyor.

Bölge Yönetiminin ve Halkının Desteği

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, proje için tam destek sözü vererek, merkezin bölge ve ülke için olumlu bir gelişme olacağını belirtti. Bu desteğin, projeyle birlikte bölge halkı ve turistler arasında karşılıklı faydalar sağlayacağı öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Büyükşehir Belediyesi engelli milli sporculara ekipman desteği sağladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi engelli milli sporculara ekipman desteği sağladı