Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Fethiye Nif Yaylası'nda Avrupa Kuş Gözlem Günü etkinliği

Fethiye Nif Yaylası'nda Avrupa Kuş Gözlem Günü etkinliği

Muğla’nın Fethiye ilçesi Nif Yaylası'nda, Avrupa Kuş Gözlem Günü kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, göçmen kuşların yaşam alanlarına dikkat çekilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fethiye Nif Yaylası'nda Avrupa Kuş Gözlem Günü etkinliği
KAYNAK: İHA

Her yıl düzenlenen Avrupa Kuş Gözlem Günü, göçmen kuşların zorlu yolculuklarına ve yaşam alanlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Bu yıl, 5-6 Ekim 2024 tarihlerinde Türkiye genelinde düzenlenen etkinlikler kapsamında Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Nif Yaylası’nda doğaseverler bir araya gelecek. Etkinlik, Doğa Derneği işbirliğiyle kuş gözlemcisi Ali İhsan Emre’nin liderliğinde gerçekleştirilecek.

Katılımcılar Nif Yaylası'nda buluşacak

Doğaseverler, 5 Ekim Cumartesi sabahı saat 08.30-09.00 arasında Nif Kahvesi’nde buluşarak, 5 kilometrelik bir mesafede yaklaşık 3 saat sürecek bir gözlem yolculuğuna çıkacak. Kuş gözlem etkinliğine katılmak isteyenlerin, araziye uygun giysi ve ayakkabılar, dürbün, "Türkiye’nin Kuşları" kitabı, fotoğraf makinesi, sırt çantası, 1 litre su ve varsa ilaçlarını yanlarında bulundurmaları öneriliyor.

Avrupa Kuş Gözlem Günü nedir?

Avrupa Kuş Gözlem Günü’nün temel amacı, her yıl göç eden kuşların uzun ve zorlu yolculuğuna dikkat çekmek. Etkinliğe katılanlar, çalıların, bozkırların, denizlerin ve ağaçların arasında kuşların yaşamını gözlemleyerek, doğanın bir parçası olma deneyimini yaşayacaklar. Kuş gözlemcileri, bu süreçte doğayı okumayı ve yazmayı yeniden keşfedecekler.

Dünya genelinde geniş katılım

Dünya Kuşları Koruma Kurumu’nun (BirdLife International) girişimiyle gerçekleşen Avrupa Kuş Gözlem Günü'ne bu yıl 38 ülke katılım sağlayacak. Türkiye’de ise Doğa Derneği öncülüğünde farklı illerde gönüllü topluluklar tarafından gerçekleştirilen etkinlikler düzenleniyor. 6-7 Ekim tarihlerinde ülke genelindeki gözlem sonuçları toplanacak ve kuşların göç sırasında karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla dünya basınına duyurulacak.

Kuş gözlemciliği için çağrı

Doğa Derneği, 6-7 Ekim tarihlerinde Türkiye genelinde 21 farklı noktada gerçekleştirilecek kuş gözlem etkinliklerine katılmak veya yeni bir etkinlik düzenlemek için herkese çağrıda bulunuyor. Fethiye Nif Yaylası’ndaki etkinlik, bu organizasyonun önemli duraklarından biri olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'nın Serik ilçesinde polis memuru evinde ölü bulundu

Antalya'nın Serik ilçesinde polis memuru evinde ölü bulundu