Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya ALKÜ’den 3 Bilim İnsanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde Yer Aldı

ALKÜ’den 3 Bilim İnsanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde Yer Aldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi"nde 3 akademisyeniyle yer aldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ALKÜ’den 3 Bilim İnsanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde Yer Aldı
KAYNAK: Haber Mekezi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), akademik ve bilimsel çalışmalarıyla uluslararası alanda dikkat çekmeye devam ediyor. Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Elsevier veri tabanında yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde, ALKÜ’den 3 akademisyen yer almayı başardı. “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” kategorilerinde değerlendirilen listede, Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden 3 bilim insanı, dünya genelinde 22 ana bilim dalı ve 174 alt bilim dalında yapılan değerlendirme sonucunda adını listeye yazdırdı.

Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden Büyük Başarı

ALKÜ’nün Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden Makine Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Emrah Irmak, “Yıllık Etki” kategorisinde listeye girmeyi başardı. Ayrıca, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde de Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu ve Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal yer aldı.

Değerlendirme Kriterleri: Atıf ve H-İndeks Göstergeleri

“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”, bilim insanlarının kariyerleri boyunca aldıkları standartize atıflar, H-indeks, Hm-indeks, C-skor ve yazar sırasına bağlı atıf gibi göstergeler dikkate alınarak hazırlanıyor. Bu prestijli listede yer almak, bilim insanlarının akademik ve bilimsel çalışmalarının uluslararası alanda kabul gördüğünü ve etkili olduğunu kanıtlıyor.

Rektör Türkdoğan’dan Tebrik Mesajı

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, üniversitelerinden 3 bilim insanının dünya çapında böyle önemli bir listede yer almasından gurur duyduklarını belirtti. 

ALKÜ, Bilimsel Çalışmalarda İddialı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, bilimsel ve akademik çalışmalarını ülke ve dünya çapında sürdürmeye devam ediyor. ALKÜ, bünyesinde bulunan akademisyenlerin uluslararası alanda yaptığı çalışmalarla adını sıkça duyuruyor ve bölgedeki bilimsel gelişmelere öncülük ediyor.

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine Giren Akademisyenler

  • Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu: Makine Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı. Hem “Kariyer Boyu Etki” hem de “Yıllık Etki” kategorisinde listede yer aldı.
  • Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı. “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” kategorilerinde yer aldı.
  • Doç. Dr. Emrah Irmak: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden. “Yıllık Etki” kategorisinde yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi'nden 23 Akademisyen Yer Aldı

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Stanford Üniversitesi’nin Elsevier veri tabanına dayanarak hazırladığı bu liste, bilim insanlarının kariyer boyu ve yıllık performanslarını değerlendiriyor. Akdeniz Üniversitesi'nden 16 akademisyen “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde, 20 akademisyen ise “Yıllık Etki” kategorisinde listeye girmeyi başardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nakit İhtiyacı Olanlar İçin 4 Büyük Bankadan Sıfır Faizli Kredi Fırsatı! Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Nakit İhtiyacı Olanlar İçin 4 Büyük Bankadan Sıfır Faizli Kredi Fırsatı! Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?