Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Vaat eridi memur ortada kaldı

Vaat eridi memur ortada kaldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatlerinden biri olan en düşük memur maaşının 22 bin TL yapılması hala kamu çalışanları tarafından beklenirken, kamu çalışanları döviz kurundaki ve enflasyondaki artışın yapılacak olan zammı erittiğini belirtti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Vaat eridi memur ortada kaldı

indir-38Istifa-Eden-Ogretmen-Geri-Donebilir-MiEn düşük memur maaşının 22 bin TL olması ile ilgili düzenleme çalışmaları sürerken geçtiğimiz günlerde asgari ücreti 11 bin 402 TL olarak belirleyen AKP iktidarına tepkiler gün geçtikçe büyüyor. Başta öğretmenler olmak üzere tüm kamu çalışanlarının en düşük maaşının 3 asgari ücret tutarında olması istenirken, “22 bin lira sözü verildiğinde Dolar 19.5 lira idi şu an Dolar 26 lira oldu. 22 bin lirayı kabul etmiyoruz. En düşük Öğretmen maaşı 34 bin TL olmalıdır” açıklamasını yapan öğretmenler taleplerini yineledi.

“MEMUR MAAŞLARI YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKARILMALI”

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da artan kira fiyatları sebebiyle Antalya’ya tayinini istemeyen kamu emekçileri AKP iktidarına yapılacak olan zam hakkında isteklerini yineledi. Son günlerde sosyal medyada sıkça konuşulan en düşük kamu emekçisi maaşının 22 bin TL olmasının yetersiz olduğunu belirtilirken, öğretmenler maaşlarının en az 34 bin TL olmasını talep etti. Geçtiğimiz günlerde Antalya’ya tayin isteyen öğretmenlerin sayısında büyük bir düşüş olduğunu ve Antalya’da çalışan öğretmenlerin artan kiralar sebebiyle Antalya’dan gitmek istediklerini belirten Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Antalya'da kiraların 15 bin civarında olduğu gerçeği karşısında 14 bin TL maaş alan bir öğretmen yaşamını nasıl sağlayacak. Bu nedenle iktidar asgari ücret 8500 TL iken en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı vaadinde bulundu. Yoksulluk sınırı 33 bin TL’nin üzerinde öğretmenler yoksulluk sınırının üzerinde bir maaş ve kentlerin kira gerçekliğine göre bir kira yardımı yapılması ile ancak yaşayabilecekler. Öğretmenlik mesleği sürekli kendisini geliştirmek zorunda olduğu maliyetli bir meslek bu durum da gözetilmek zorundadır. Kiraların ortalama 15 bin TL olduğu bir kentte 14 bin TL maaşla yaşanılamaz” ifadelerini kullanarak öğretmen maaşlarına iyi bir zam talep etmişti.

“EMEKÇİLER GEÇİNEMİYOR”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaadinin şimdiden yetersiz kaldığını dile getiren kamu emekçileri asgari ücret artışı sonrası ‘İnsanca yaşam koşullarında hayatımızı sürdürmek istiyoruz’ mesajı vererek döviz kurundaki ve enflasyondaki artıştan yakındı. Özellikle Antalya’da yaşayan öğretmenler kira fiyatlarından ve geçim sıkıntısından şikayetçiyken AKP iktidarının seçimden sonraki kabinesinde yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘Ekonomide rasyonel adımlar atacağız’ açıklaması sonrası ekonomik koşulların daha da kötüleştiğini kaydetti. Son gelen zamlar da işçi ve kamu emekçilerinin üzerindeki yükü büyütürken, emekçiler AKP iktidarına ‘Artık bu şekilde yaşamak istemiyoruz’ diyerek yarılarda bulundu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hem havada hem denizde eğlence

Hem havada hem denizde eğlence