Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Özgür Özel: Sağlık sisteminde gemi tam olarak karaya oturdu

Özgür Özel: Sağlık sisteminde gemi tam olarak karaya oturdu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da düzenlenen ‘Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı’nda sağlık sistemindeki sorunlara dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Özgür Özel: Sağlık sisteminde gemi tam olarak karaya oturdu
KAYNAK: İHA

Ankara’da Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde düzenlenen ‘Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sağlık sisteminin içinde bulunduğu durumu eleştirerek, “Gemi tam olarak karaya oturdu” ifadelerini kullandı. Özel, seçimlerden bu yana sağlık alanında yaşanan sorunların derinleştiğini belirtti.

"Sağlık hizmetlerinde eşitsizlik arttı"

Özel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Seçimlerden bugüne kadar sağlık hizmetlerinde eşitsizlik arttı. Ücretsiz ve eşit sağlık hizmetleri yerini, artık sınıfsal bir mesele haline gelen, ticari bir yapıya bıraktı. Hükümet, sağlık hizmetlerindeki sorunları görmezden geldi. Sağlık meslek örgütlerinin ve muhalefetin eleştirileri, zamanında kamuoyunda yeterince karşılık bulmadı. Ancak bugün gelinen noktada, sağlık hizmetleri büyük bir krizin eşiğinde.”

"Randevu sistemi: 1 yıl sonrasına gün verilmesi normalleşti"

CHP Genel Başkanı Özel, randevu sistemindeki aksaklıkların hastalar üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu dile getirerek, “Hastanelerde endoskopi için 1 yıl sonrasına gün verilmesi normalleşmiş durumda. Günü veren utanmakta, alan şaşırmakta. Bu sistem, sağlık hizmetlerini veremez hale getirmiştir” dedi.

Ayrıca, göz ameliyatı için bir buçuk yıl sonrasına randevu verilen ve ameliyat günü geldiğinde hastanın vefat etmiş olmasının trajik bir örnek olduğunu da hatırlattı. Bu gibi olayların sağlık sistemindeki yapısal sorunların göstergesi olduğunu vurguladı.

"Yapısal sorunların çözümü için adımlar atılmalı"

Özgür Özel, sağlık sistemindeki sorunların ancak yapısal reformlarla çözülebileceğini ifade etti. "Bu mesele ancak, hastanelerin milletin, hizmet etme görevinin devletin olduğunu kabul eden bir iktidarla çözülebilir" diyerek, yeni bir yönetim anlayışıyla sağlık sisteminin yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İrem Derici Aşk Defterini Kapattı! Ama Nasıl Açacağını da Açıkladı!

İrem Derici Aşk Defterini Kapattı! Ama Nasıl Açacağını da Açıkladı!