Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset 113 Okul Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Temizlik Yardımını Geri Çevirdi

113 Okul Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Temizlik Yardımını Geri Çevirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, temizlik yardımı talep eden 113 okulun, aniden taleplerini geri çektiğini açıkladı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
113 Okul Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Temizlik Yardımını Geri Çevirdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, okullarda yaşanan temizlik sorununa çözüm amacıyla harekete geçtiklerini ancak 113 okulun, yapılan taleplerine rağmen temizlik yardımlarını aniden geri çektiklerini açıkladı. Yavaş, bir okulda temizlik işinin yarım bırakıldığını ve müdürün duruma müdahale ettiğini belirtti.

Temizlik personeli krizi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) temizlik personeli istihdamında yaptığı değişiklik sonrası, birçok okulda hijyen sorunları baş göstermeye başladı. Bakanlık, temizlik personelinin okullara haftada üç gün gönderilmesine karar verdi. Bu değişiklik, okullarda temizlik yükünü velilere ve öğrencilere bıraktı. Duruma tepki gösteren veliler, kendi imkanlarıyla tuvaletleri ve sınıfları temizlemeye başladı.

MEB, gelen tepkiler üzerine 30 bin temizlik personeli alınacağını duyurdu ancak personeller henüz okullara atanmadı.

Mansur Yavaş’tan temizlik desteği

Bu hijyen krizine çözüm olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi okullara temizlik desteği sağlamak için harekete geçti. Yavaş, 925 okulun hijyen malzemesi talep ettiğini ve 271 okulun temizlik hizmeti istediğini belirtti. Ancak 113 okul, temizlik taleplerini aniden geri çekti. Yavaş, bu durumu "yukarıdan gelen bir talimat mı var?" şeklinde sorguladı.

"Bir katı temizletmediler"

Yavaş, Keçiören’de bir okulda temizlik çalışmaları sürerken yetkililerin aniden müdahale ettiğini ve temizlik işini durdurduklarını ifade etti. "Bir kat temizlenmedi, herhalde o katı okul müdürü temizleyecek" diye ekledi. Ayrıca, bir okulun WhatsApp grubunda belediyelerden talepte bulunulmaması yönünde talimat verildiğini gösteren mesajları da basın mensuplarına sundu.

"Siyasi bir şey aramaya gerek yok, çocuklar eğitim görüyor"

Yavaş, bu duruma siyasi bir anlam yüklenmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Orada çocuklar eğitim görüyor. Biz de okullara hijyen malzemesi vermeye ve temizlik desteği sağlamaya hazırız. Eğer bu yardımı kabul etmiyorlarsa, o okullarda temizliğin yapıldığını varsayıyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fatih Erbakan'dan Erken Seçim Çağrısı Tekrar Geldi!

Fatih Erbakan'dan Erken Seçim Çağrısı Tekrar Geldi!