Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Avusturya Genel Seçimlerinde FPÖ Sandık Çıkış Anketlerine Göre Önde

Avusturya Genel Seçimlerinde FPÖ Sandık Çıkış Anketlerine Göre Önde

Avusturya'da yapılan genel seçimlerde aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ), oyların %29,1'ini alarak birinci parti olmaya doğru ilerliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avusturya Genel Seçimlerinde FPÖ Sandık Çıkış Anketlerine Göre Önde

Avusturya’da düzenlenen genel seçimlerde oy verme işlemi tamamlanırken, sandık çıkış anketlerine göre aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) seçimleri önde götürüyor. Anketler, FPÖ’nün oyların %29,1’ini alarak birinci parti olacağını işaret ediyor. Bu sonuç, parti tarihindeki en yüksek başarı olarak değerlendiriliyor.

Başbakan Nehammer’ın Partisi İkinci Sırada

Başbakan Karl Nehammer liderliğindeki Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ise anketlere göre %26,2 oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor. Sosyal Demokrat Parti’nin (SPÖ) ise %20,4 oy alması bekleniyor. Bu sonuçlar doğrultusunda FPÖ, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez hükümet kurma yetkisine sahip olabilir.

Herbert Kickl’ın Liderliğinde Kritik Dönem

FPÖ’nün lideri Herbert Kickl, diğer parti liderlerinin altında görev yapmayı reddeden sert tutumuyla biliniyor. FPÖ’nün koalisyon hükümeti kurma konusunda nasıl bir yol izleyeceği ise henüz belirsiz. Kickl’ın partisi seçimden birinci çıksa dahi hükümet liderliğini başka bir partiye bırakıp bırakmayacağı tartışma konusu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Öğrencilerden  Paddle Boarding ile Baraj Gölü Temizliği

Antalya’da Öğrencilerden Paddle Boarding ile Baraj Gölü Temizliği