Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset AKP Milletvekilinin Oğlu Uyuştur*cu Ticaretinden Tutuklandı

AKP Milletvekilinin Oğlu Uyuştur*cu Ticaretinden Tutuklandı

AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci'nin oğlu uyuşturucu ticareti suçundan tutuklandı. Zenbilci, oğlunun adının karıştığı olay nedeniyle istifa etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
AKP Milletvekilinin Oğlu Uyuştur*cu Ticaretinden Tutuklandı
KAYNAK: Haber Merkezi

AKP Adana milletvekili Ahmet Zenbilci'nin oğlu T.Z., Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir uyu*turucu ticareti soruşturması kapsamında gözaltına alındı. T.Z.'nin kullandığı araçta yapılan aramada 20 kilogram sk*nk adlı uyuşturucu madde ele geçirildi. Araç ise Ahmet Zenbilci adına kayıtlıydı. DW Türkçe'nin ulaştığı bilgilere göre, T.Z. uyuştur*cu ticareti yapmak suçundan Osmaniye Adliyesi'nde tutuklandı.

Zenbilci istifa etti

Olayın ardından AKP Adana milletvekili Ahmet Zenbilci, yazılı bir açıklama yaparak milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Zenbilci, istifa gerekçesi olarak oğlunun adının bir adli soruşturmada geçmesini gösterdi. "Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir" diyen Zenbilci, partisine zarar gelmemesi adına istifa ettiğini belirtti.

Zenbilci, istifasında yaptığı açıklamada, oğlunun dahil olduğu bu olayın kendisi için kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Bu süreçte partimin zarar görmemesi için milletvekilliğinden istifa ediyorum" dedi.

Ahmet Zenbilci Kimdir?

Ahmet Zenbilci, 1 Ekim 1966 tarihinde Adana'nın Kozan ilçesinde doğmuş, Türk siyasetçidir. 27. ve 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) temsilen Adana milletvekilliği yapmıştır. Zenbilci, belediye başkanlığı ve çeşitli kamu görevlerinde de bulunmuştur.

Ahmet Zenbilci, Adana İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirmiştir. Ardından, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Kariyerine Kültür Bakanlığı Adana İl Müdürlüğünde memur olarak başlamış, ardından müdür yardımcılığı ve il müdür vekilliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Yerel yönetimlerde de aktif rol oynayan Zenbilci, 2004-2009 yılları arasında Sofulu, 2009-2014 yılları arasında ise Sarıçam belediye başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca, TBMM'de milletvekili danışmanlığı yapmış, yerel televizyon ve radyolarda programlar sunmuş, çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır.

Ahmet Zenbilci, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Adana milletvekili olarak seçilmiş, 27. ve 28. dönemlerde görev almıştır. 

İngilizce ve Arapça bilen Ahmet Zenbilci, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Sonrası Ayrımcılığı Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Sonrası Ayrımcılığı Eleştirdi