Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Erdoğan: İsrail Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek

Erdoğan: İsrail Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze ve Lübnan'dan sonraki hedefinin Türkiye olacağını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan: İsrail Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı açıldı. Meclis'in açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a saldırılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Gazze'deki soykırımdan sonra Lübnan'a terör saldırıları yaptığına dikkat çeken Erdoğan, Netanyahu yönetiminin sonraki hedefinin Türkiye olacağını söyledi.

Erdoğan, "İsrail, bir yandan Gazze’de soykırım yaparken, bir yandan Lübnan’a terör saldırıları yaparken, aynı anda bölge ülkelerini de kendi ateşine çekmek için her yola başvuruyor, her türlü provokasyonu deniyor. Ne yazık ki bütün bölgeyi ateşe atmayı amaçlayan, Gazze’de 17 bini çocuk olmak üzere 42 bin insanı katleden, şimdi de Lübnan’da katliama başlayan İsrail, dünyadan gerekli ve yeterli tepkiyi almamaktadır. Bu önemli günde şunu bir kez daha açık açık söylemek isterim. Ne yaparsa yapsın İsrail, er ya da geç durdurulacak. Kendini dev aynasında gören Hitler nasıl durdurulduysa, Netanyahu da öyle durdurulacak." dedi.

"İsrail yönetiminin gözünü dikeceği yer bizim topraklarımız olacak"

İsrail yönetiminin gözünü Türkiye'ye de dikeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'Vaat edilmiş topraklar' hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır. Birileri ısrarla görmek istemese de Netanyahu hükümeti, Anadolu’yu da içine alan bir ham hayal kurmakta, ütopya peşinde koşmakta, bu niyetlerini de çeşitli vesilelerle ifşa etmektedir. Bedeli her ne olursa olsun, Türkiye, İsrail’in karşısında durmaya, dünyayı da bu onurlu duruşa çağırmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

israil'i uyardı

İsrail'i uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail’i de buradan çok net bir şekilde uyarıyorum: Lübnan’a kara harekatının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir. Savunmasız, izole, bütün dünyadan yalıtılmış bir Gazze savunması ile, Lübnan’ın savunması aynı olmayacaktır." diye konuştu.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2016 model Volkswagen marka araç

İcradan satılık 2016 model Volkswagen marka araç