Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Davutoğlu'ndan Atatürk'e hakaret eden öğrenciye sahip çıktı

Davutoğlu'ndan Atatürk'e hakaret eden öğrenciye sahip çıktı

17 yaşındaki lise öğrencisi E.S., sınıfta Atatürk’ün resmine yaptığı uygunsuz hareketler yapmasından dolayı tutuklanmasına Ahmet Davutoğlu'ndan tepki.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Davutoğlu'ndan Atatürk'e hakaret eden öğrenciye sahip çıktı
MUHABİR: Kamer Durdu

İstanbul’da 17 yaşındaki lise öğrencisi E.S., sınıfta Atatürk’ün resmine yaptığı uygunsuz hakaretin kaydedildiği video sosyal yayılması sonucu tutuklandı. Siyasetçiler ve gazetecilerin de aralarında olduğu birçok kişi lise öğrencisinin tutuklanması için paylaşımlar yapmıştı. Davutoğlu: "Ah evladım, evet çok büyük yanlış yaptın ama senin yerin hapis değil, bir daha tekrar etmeyeceğin şeklinde bir taahhütle yapacağın samimi bir özür yeterli."

TEPKİ GÖSTERDİ, TEPKİ ALDI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına tepki çeken hareketlerde bulunan 17 yaşındaki çocuğun tutuklanmasını eleştirdi. Davutoğlu, “17 yaşında gencin düzeltilmesi mümkün olmayan bir kadere mahkûm edilmesine mi yanalım, görüntülerinin yayılması ile her seferinde Atatürk’e tekrar tekrar hakaret edilmesine mi?” diye sordu. Sosyal meyda hesabından tutuklanmaya yönelik tepki gösteren Ahmet Davutoğlu'na sosyal medya kullanıcıları tepki yağdırdı. İşte o tepkiler: "Bu ülkede çocuklar taciz edilirken tek kelime etmeyip şimdi konuşman da ne bileyim", "16 yaşındaki çocuk postere bıyık yaptı diye tutuklandığında da benzer yazıyı yazsa idiniz samimiyetinize inanırdım" şeklinden yorum yapılırken bir başka yorumda ise "İçinizden bir yerden “valla kindar nesil dedik, başardık, helal olsun bize” deyip bıyık altından gülmediğinizden emin olsam yazdıklarınızı alkışlayacağım. Ama olmuyor işte… Düşünen ve sorgulayan bir insan, bir siyasal İslamcı’ya asla güvenemiyor" diye şeklinde yanıt verdi.

BÖYLE TEPKİ GÖSTERDİ

Ahmet Davutoğlu'nun sosyal medya hesabından yayımladığı tam mesaj şu şekilde: Ah evladım,   Evet çok büyük yanlış yaptın ama senin yerin hapis değil, bir daha tekrar etmeyeceği şeklinde bir taahhütle yapacağın samimi bir özür yeterli.   Şimdi sormak isterim hem sana hem seni malzeme yapanlara hem de seni tutuklayıp hapse koyanlara;   Hangisine yanalım? İlim, ahlak, edep ve haya sahibi gençler yetişmesi için bir neslin bedel ödeyerek sahip çıktığı bir eğitim kurumunda böylesine ahlak-dışı görüntülerin yaşanmasına sebep olan sosyal iklime mi?   Özgür düşünce ışığında değerlendirilmeleri ve tarihimize yaptığı katkıları dolayısıyla saygıyla anılmaları gereken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere tarihi şahsiyetlerimizin ortak bir hafızaya değil de toplumsal kutuplaşmaya alet edilmesine mi?   Vahim bir ahlaki hata işleyen 17 yaşında gencin pedagojik rehabilitasyona tabi tutulması gerekirken ifşa edilerek ve tutuklanarak düzeltilmesi mümkün olmayan bir kadere mahkûm edilmesine mi?   Yayılmaması gereken bu çirkin davranışın görüntülerinin yayılması ile her seferinde Atatürk’e tekrar tekrar hakaret edilmesine yol açıldığının görülmesine rağmen toplumsal linç kampanyası için bunun kullanılmasına mı?   Gittikçe derinleşen bu cinnet hali karşısında akıl, vicdan, bilim ve basiret ile davranmak zorundayız.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ANTALYA EMEK DEMOKRASİ GÜÇLERİ’NE OPERASYON: KEMAL BÜLBÜL'DEN TEPKİ

ANTALYA EMEK DEMOKRASİ GÜÇLERİ’NE OPERASYON: KEMAL BÜLBÜL'DEN TEPKİ