Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Yeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu! Akın Gürlek Kimdir?

Yeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu! Akın Gürlek Kimdir?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz Yargıtay'a atanırken, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu! Akın Gürlek Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Mevcut Başsavcı Şaban Yılmaz’ın ise Yargıtay'a atanarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekilliği'ne getirilmesi bekleniyor.

Akın Gürlek’in Geçmişi ve Görevleri

Akın Gürlek, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ve ardından 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başkanlık yapmıştır. Özellikle muhalif isimlerin yargılandığı davalarda verdiği kararlarla dikkat çeken Gürlek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gibi isimlere hapis cezası vermesiyle biliniyor. Gürlek, ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkındaki hak ihlali kararını uygulamayarak, Berberoğlu’nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına karar vermişti.

Yeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu! Akın Gürlek Kimdir?

Akın Gürlek Kimdir?

1982 yılında Nevşehir'de doğan Akın Gürlek, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Hâkim olarak birçok il ve ilçede görev yaptıktan sonra, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürüttü. 1 Haziran 2022'de Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan Gürlek, evli ve 1 çocuk babasıdır. Son olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmasıyla görevine devam edecektir.

Engin Dinç Olayı ve Akın Gürlek’in Açıklamaları

Son dönemde Emniyet'te yaşanan krizle ilgili olarak Akın Gürlek’in ismi gündeme geldi. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bir iftar davetinde Gürlek'in çekilen bir fotoğrafının Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç’in masasında olduğu iddiasını doğruladı. Gürlek, bu fotoğrafın Emniyet tarafından çekildiğine dair duyumlar aldığını belirterek, “Bu fotoğrafı niye çektiler, nasıl bir senaryo yazacaklar, bilgim yok” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'nin Doğu Yakasındaki Liman İşçilerinden  47 Yıl Sonra İlk Grev

ABD'nin Doğu Yakasındaki Liman İşçilerinden 47 Yıl Sonra İlk Grev