Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya İkili eğitimde İmam hatip ayrıcalığına Eğitim Sen’den sert eleştiri

İkili eğitimde İmam hatip ayrıcalığına Eğitim Sen’den sert eleştiri

Eğitim-Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Antalya Şubesi, bin 200 öğrencinin eğitimi için prefabrik bir bina temin edilirken, yanı başına 24 derslikli yeni bir okul binası yapılıp, Ali Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu adıyla toplam 40 öğrencisi olan bir okul olarak hizmete açılmasına tepki gösterdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İkili eğitimde İmam hatip ayrıcalığına Eğitim Sen’den sert eleştiri
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Muratpaşa ilçesinde eğitim-öğretim vermekte olan Barbaros İlköğretim Okulu’nda İmam Hatip Sınıfları açılacağı söylentisi eğitimcileri ve velileri ayaklandırmıştı. 5 Ağustos 2016 tarihinde gündeme taşıdığımız veli ve okul çatışmasında Okul Aile Birliği’nin dahi bilgisi olmadan alınan karar Antalya Valiliği’nin kaleminden çıkmıştı. Duruma tepki gösteren veliler ise bununla ilgili bir konsey oluşturup alınan karara direneceklerini ve Atatürk ilkelerine bağlı laik eğitim için gerekli mücadeleyi vereceklerini belirtmişlerdi. Yıllar öncesinden başlayan İmam Hatip kriziyle bugün veliler ve Eğitim Sen Antalya Şubesi mücadele etmeye devam ediyor. Eğitim-Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Antalya Şubesi, ¨2024-2025 eğitim öğretim yılı tüm ülkede büyük sorunlarla başladı. Bakanlık Türkiye Yüzyılı Maarif modeliyle eğitimi dinci, gerici, piyasacı bir yapıya büründürmek amacı doğrultusunda kamu okullarını yok sayan, yok etmeye çalışan uygulamaları bir bir hayata geçirmekte¨ şeklinde dönüştürülmüş eğitim sistemini eleştirdi.

EĞİTİM KATLANILMAZ HALE GETİRİLDİ

Eğitim ve öğretim yılının başlamasından ardından Türkiye’nin birçok noktasından eğitim krizleri patlak verdi. Velilerin ve eğitim gönüllülerinin yıllarca çocukların iyi şartlarda eğitim görmesini isterken bugün yaşanan krizde, okulların temizlik konusu bile velilerin sırtına yük olarak bindirilmiş durumda. Eğitimdeki aksaklara ve noksanlıklara dikkat çekmek isteyen Eğitim Sen Antalya Şubesi, yaptığı yazılı açıklamasında, ¨Okullarda öğretmen yetersizliği, yardımcı hizmetler personeli yetersizliği ve buna bağlı temizlik hijyen sorunları, güvenlik sorunu, taşımalı eğitim, temiz içme suyu ve çocukların beslenme sorunları dağ gibi ortada dururken yerellerde yaşanan planlama ve koordinasyon sorunları da eğitim öğretimi katlanılmaz bir hale getirmektedir¨ dedi.

BASİRETSİZ YÖNETİCİ SORUNU

Antalya’da çocukların birçok sorunla mücadele ettiğini kaydeden Eğitim Sen, ¨Maalesef Antalya’da da çocuklarımız bir yandan bu sorunlarla mücadele ederken diğer yandan basiretsiz yöneticilerin yaptıkları yanlış uygulamaların bedelini ödemektedir. Kepez ilçesi Çankaya mahallesinde bulunan Şehit Yzb. İbrahim Hakkı Yurtseven İlkokulu ve Ortaokulu yaklaşık 1200 öğrencisiyle prefabrik bir binada ikili öğretim görmekte, sınıf mevcutları 50-55 olan bu yapıda yazın sıcağı kışın soğuğu ve gürültü kirliliği ile mücadele içinde uygunsuz koşullarda eğitim öğretim yapmaya çalışmaktadır.  

Oysa bu okulların yanı başında 24 derslikli yeni bir okul binası yapılmış ancak bu bina Ali Uyaroğlu İmam Hatip Ortaokulu adıyla toplam 40 öğrencisi olan bir okul olarak hizmete açılmıştır¨ diyerek İmam Hatip okullarına tanın ayrıcalığa parmak bastı. 


 

BİR SIRADA 3 ÖĞRENCİ OTURUYOR
 

Antalya merkez ilçelerde hala 20’den fazla okulda ikili öğretim yapıldığını kaydeden Eğitim Sen, 40 derslikli Muhammet Oğuz Kılınç İmam Hatip Lisesi yaklaşık 400 öğrenciye hizmet verdiğini aktardı.  Birçok okulda sınıf mevcutları 50 kişinin üzerindeyken ve bir sırada üç öğrenci oturmak zorunda kaldığını dile getiren Eğitim Sen, ¨Yeni açılan okulların ısrarla imam hatip okulu olarak açılması ve kapasitesinin çok altında öğrenciye hizmet vermesi düşündürücüdür. Bu olumsuzluklarla ilgili yapılan uyarılara rağmen Antalya MEM yetkilileri uygulamadan geri adım atmamakta, prefabrik yapıda ikili eğitim öğretim yapan öğrencileri, velileri ve eğitim emekçilerini mağdur etmeye devam etmektedir¨ öğrencilere ve velilere ses oldu.



 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da uyuya kalan vatandaşın 6 bin lirası ve kolyesi çalındı

Adana'da uyuya kalan vatandaşın 6 bin lirası ve kolyesi çalındı