Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Hakim ve savcılara yeni görev: Yargıtay'a 8 üye atandı

Hakim ve savcılara yeni görev: Yargıtay'a 8 üye atandı

Hakimler Savcılar Kurulu, 8 Yargıtay ve 3 Danıştay üyeliği için seçimleri tamamlayarak yeni isimleri belirledi. Detaylar haberimizde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hakim ve savcılara yeni görev: Yargıtay'a 8 üye atandı
KAYNAK: AA

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK), boş bulunan 8 Yargıtay ve 3 Danıştay üyeliği için seçimleri tamamladı. Bu seçimle birlikte Türkiye'nin yargı sistemindeki önemli pozisyonlara yeni isimler atandı.

Yargıtay'a Seçilen İsimler

HSK Genel Kurulu tarafından yapılan toplantıda, Yargıtay'a atanan yeni üyeler belli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İzmir Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Daire Başkanı Osman Kiper, İstanbul BAM Üyesi Murat Boylu, İzmit Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Murat Çağlak, HSK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Pala ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan Yargıtay'ın yeni üyeleri olarak seçildi.

Hakim ve savcılara yeni görev: Yargıtay'a 8 üye atandı

Danıştay'a Üç Yeni Üye

Danıştay'da da boş bulunan üç üyelik için seçimler yapıldı. Bu kapsamda Ahmet Cüneyt Yılmaz, Cengiz Aydemir ve Burakhan Melikoğlu Danıştay'ın yeni üyeleri olarak belirlendi.

Yeni Atamalar Bekleniyor

Yargıtay üyeliklerine seçilen başsavcı, başsavcıvekilleri ve hakimlerin yerine Hakimler Savcılar Kurulu tarafından yeni atamalar yapılması planlanıyor. HSK, bu önemli görev değişiklikleriyle yargı sistemindeki dengeyi korumayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
13. YÖREX Başlıyor! ATB Başkanı Çandır'dan kalkınma ajanslarına sitem

13. YÖREX Başlıyor! ATB Başkanı Çandır'dan kalkınma ajanslarına sitem