Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem İran hava sahası kapandı! Havada büyük kriz: Seferler iptal edildi

İran hava sahası kapandı! Havada büyük kriz: Seferler iptal edildi

İsrail’e balistik füze gönderen İran hava sahasını aniden kapattı. Çok sayıda uçak yakıt ikmali için İstanbul’a yönlendirildi, THY seferleri aksadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

İran, İsrail’e yönelik füze saldırısını düzenledi. İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e balistik füze fırlatıldığını açıkladı. Başkent Tel Aviv ve Kudüs’te siren sesleri yükselirken, İsrail'in Demir Kubbe hava savunma sistemi devreye girdi. Bu gelişmeyle İran hava sahasının aniden kapatılması, özellikle Dubai ve Doha varışlı Emirates ve Qatar Airways uçuşlarını etkiledi. Çok sayıda geniş gövdeli uçak, İstanbul Havalimanı’na yakıt ikmali ve rota planlaması yapmak için döndü. Bu uçaklar arasında Airbus A380 ve Boeing 777 gibi büyük yolcu uçakları bulunuyor. İstanbul Havalimanı, bu yoğun trafiği karşılamaya çalıştı.

Türk Hava Yolları seferleri geri dönüyor

Hava Sosyal Medya'nın aktardığı bilgilere göre; bu gelişmelerin yanı sıra Türk Hava Yolları’nın #TK760 İstanbul-Dubai, #TK868 İstanbul-Abu Dabi ve #TK876 İstanbul-Tahran seferleri de İran hava sahasının kapanması nedeniyle İstanbul Havalimanı’na geri dönüyor. Uçuşların yeniden ne zaman yapılacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Hava sahasındaki yoğunluk artıyor

İran hava sahasının kapanması sonrası, alternatif rotaların devreye girmesi ve yakıt ikmali ihtiyacı, Türk hava sahasında büyük bir yoğunluk yarattı. İstanbul Havalimanı, bu kriz anında önemli bir geçiş noktası haline geldi.

resmi açıklama geldi 

Öte yandan İran Sivil Havacılık Örgütü, tüm uçuşların yarın yerel saatle 10.00'a kadar iptal edildiğini açıkladı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Takip edip kurşun yağdırdı! Silahlı saldırı kamerada

Takip edip kurşun yağdırdı! Silahlı saldırı kamerada