Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması!

Adalet Bakanı Tunç, Narin Güran c*nayeti soruşturmasının detaylarını paylaştı. Soruşturma gizliliği korunuyor, adli tıp ve kriminal incelemeler devam ediyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması!
KAYNAK: İHA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen 28'inci Dönem 3'üncü Yasama Yılı açılış resepsiyonuna katıldı. Resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç, Narin Güran cinayeti ile ilgili soruşturmanın son durumunu değerlendirdi. Bakan Tunç, 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın 19 gün sonra cansız bedenine ulaşıldığını hatırlatarak, “Milletçe derinden üzüldük. Soruşturma başından itibaren etkin bir şekilde yürütülüyor" dedi.

Soruşturmanın gizliliği korunuyor

Soruşturmanın gizli yürütüldüğüne dikkat çeken Bakan Tunç, basına yansıyan ifadelerin gizlilik kapsamına girmediğini vurguladı. "Herkes tahmin yürütmeye devam ediyor. Ancak bu konuda sorumlu davranmak, soruşturmanın selametine zarar vermemek gerekir" şeklinde konuştu. Bakan, adli soruşturmanın etkin bir şekilde devam ettiğini belirterek, tüm delillerin değerlendirileceğini ifade etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması!

Adli tıp ve kriminal incelemeler devam ediyor

Adli tıp raporları ve DNA bulgularının önemli rol oynadığını belirten Bakan Tunç, Narin Güran’ın vücudundan ve şüpheli araçlardan alınan DNA örneklerinin Van, Diyarbakır ve İstanbul'daki adli tıp kurumlarında incelendiğini açıkladı. Ayrıca, telefon kayıtları ve kameralar gibi diğer teknik delillerin de toplandığını ve bu verilerin detaylı incelemeye tabi tutulduğunu belirtti.

Katiller en ağır cezaya çarptırılacak

Soruşturmanın kapsamlı olduğunu ve 28 şüpheli bulunduğunu belirten Bakan Tunç, şunları ekledi: "Şu anda 12 şüpheli tutuklu durumda. İfadeler arasındaki çelişkiler üzerinde çalışılıyor. Tüm deliller savcılarımız tarafından titizlikle inceleniyor. Narin evladımızın katilleri yargı önüne çıkarılacak ve Türk Ceza Kanunu'ndaki en ağır cezaya çarptırılacaklar. Milletimizin bu konuda hiçbir şüphesi olmasın."

Yayın yasağı eleştirilerine yanıt

Soruşturma sürecinde getirilen yayın yasağının bazı eleştirilere neden olduğunu belirten Tunç, bu yasağın soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için alındığını ifade etti. "Yanlış yönlendirmelerin önüne geçmek için bazı adımlar atılmak zorundaydı. Yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte soruşturma süreci daha sağlıklı ilerleyecektir" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması!

Ne olmuştu?

21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolması, tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Küçük Narin’i bulmak için başlatılan seferberlikte, güvenlik güçlerinden gönüllülere kadar herkes seferber oldu. Ancak kayıp kızdan 19 gün boyunca hiçbir iz bulunamadı. Ailesi ve yakınları umutsuz bir bekleyişe girerken, Türkiye'nin dört bir yanından gelen destekle arama çalışmaları devam etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması!

19 gün sonra itiraf geldi

19 gün süren çaresiz bekleyişin ardından, Narin Güran'ın köylüsü Nevzat Bahtiyar'dan korkunç bir itiraf geldi. Bahtiyar, küçük kızın amcası Salim Güran’ın talimatıyla Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne gömdüğünü itiraf etti. Bahtiyar’ın itirafı sonrası güvenlik güçleri tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda, Narin’in cansız bedenine Eğertutmaz Deresi'nin kenarında ulaşıldı.

Üzerini ağaç dallarıyla örtmüşler

İlk incelemeler, Narin’in öldürüldükten sonra bir çuvala konulup dere kenarına getirildiğini ortaya koydu. Cansız bedeni, çuvalla birlikte derenin kenarındaki suyun içine yerleştirildi ve üzeri ağaç dalları ve taşlarla kapatıldı. Bu şekilde doğal bir görüntü verilerek gizlenmeye çalışılan minik kızın cesedine, güvenlik güçlerinin bölgeyi yeniden araması sonucunda ulaşıldı. Jandarma, JAK ve JÖH ekipleri titizlikle çalışarak Narin’in cenazesine ulaştı ve olayın detayları soruşturulmaya başlandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması!

Olay soruşturması devam ediyor

Nevzat Bahtiyar’ın itirafı sonrası başlatılan soruşturmada, Narin Güran’ın amcası Salim Güran da dahil olmak üzere olayla ilgili tüm şüpheliler gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, cinayetle ilgili tüm delilleri toplayarak soruşturmayı genişletti. Adli tıp raporları, ka

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran'da Hava Saldırısı sonrası Uçuş İptalleri Yarın Sabah Sona Eriyor

İran'da Hava Saldırısı sonrası Uçuş İptalleri Yarın Sabah Sona Eriyor