Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Özel neden ayağa kalktıklarını açıkladı! Cumhurbaşkanı gibi karşıladık

Özel neden ayağa kalktıklarını açıkladı! Cumhurbaşkanı gibi karşıladık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı neden ayakta karşıladıklarını ve Bahçeli ile el sıkışma konusundaki tutumunu açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özel neden ayağa kalktıklarını açıkladı! Cumhurbaşkanı gibi karşıladık
KAYNAK: Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'na girişi sırasında ayağa kalkmalarına yönelik eleştirileri yanıtladı. "Makama saygısızlık yapmayacağımızı defalarca dile getirmiştik" diyen Özel, bu tutumlarını koruyacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Makamına Saygı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nun 28. Yasama Dönemi 3. Yasama Yılı'nın açılış toplantısının ardından kuliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, CHP'li milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşılamalarına dair gelen sorular üzerine, Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yapmayacaklarını daha önce birçok kez söylediklerini vurguladı.

Özel şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı'nın yemine uygun bir konuşma yapacağını umarak kendisini ayakta karşıladık. Makama saygısızlık yapmayacağımızı daha önce defalarca ifade etmiştik. Ancak konuşma bir parti genel başkanının konuşması niteliğindeydi, bu yüzden giderken ayağa kalkma gereği duymadık."

Özel, Cumhurbaşkanını devletin başı olarak karşıladıklarını ve Anayasa'ya uygun davrandıklarını belirtti. CHP'nin bu tavrını sürdüreceklerini ve gelecekte de aynı saygıyı göstereceklerini dile getirdi.

Özel neden ayağa kalktıklarını açıkladı! Cumhurbaşkanı gibi karşıladık

CHP’li Vekillerden Farklı Tutumlar

Bazı CHP'li milletvekillerinin Erdoğan'ı karşılamadığı yönündeki sorulara da yanıt veren Özel, partisinin demokratik yapısına vurgu yaparak şunları söyledi:

“CHP, demokratik bir partidir. Herkesin bireysel tercihine saygı duyuyoruz. Bir zorlama yok. Yaklaşık 15-20 arkadaşımız kuliste beklemeyi tercih etmiş, içeride de birkaç kişi ayağa kalkmadı. Bunda bir sorun görmüyorum.”

Bahçeli ile El Sıkışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasaya ilişkin sözlerine dair değerlendirmeleri de sorulan Özgür Özel, CHP'nin makamlara saygılı olmaya devam edeceğini, ancak muhalefet yapma konusunda asla geri adım atmayacaklarını söyledi. Muhalefet olarak en sert eleştirileri yapmaya devam edeceklerini belirten Özel, yerel seçimlerde birinci parti olduklarını ve gelecekte de iktidar olacaklarını ifade etti.

Özel ayrıca Devlet Bahçeli ile el sıkışmaktan kaçınmadıklarını belirtti:

“CHP olarak buna uygun davranmaya devam edeceğiz. Bizim attığımız normalleşme adımı var. Bugün, örneğin Devlet beyin çok sert söylemleri var ama el sıkışmaktan kesinlikle kaçınmadık. Akşam açılış resepsiyonunda sorduğunuzda en sert cevapları veririz, en sert eleştirileri yapmaya devam ederiz ama o el sıkışma önemli. Sayın Devlet Bahçeli bugün DEM Parti'nin eş genel başkanlarıyla el sıkıştı ve sohbet etti. Bu önemlidir. Normalleşme herkese lazım, Türkiye'ye çok lazım. CHP'nin risk alarak attığı adımların Türkiye siyasetinde ne sonuç doğurduğunu görüyorsunuz. Normalleşme adımlarının ne partime ne de ülkeme zararı var, ikisine de faydası var”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Melisa Döngel ile Kerem Atakan Kesgin Sevgili Mi?

Melisa Döngel ile Kerem Atakan Kesgin Sevgili Mi?