Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim LGS heyecanı Antalya'da yaşandı!

LGS heyecanı Antalya'da yaşandı!

Antalya'da düzenlenen LGS sınavında veliler, çocuklarının heyecanına ortak olurken, öğretmenin sağlık sorunu veliler arasında endişe yarattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
LGS heyecanı Antalya'da yaşandı!
KAYNAK: İHA

Antalya'da, çocukları Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek olan veliler, sabahın erken saatlerinde okul önünde çocuklarıyla birlikte bir araya geldi. Ancak sınav sırasında yaşanan öğretmenin sağlık sorunu, veliler arasında endişe yarattı. Öğretmenin şekerinin düşmesi üzerine okul bölgesine ambulans çağrılması, velilerin dikkatini çekti. Öğretmen, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

 LGS heyecanı Antalya'da yaşandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen LGS kapsamındaki merkezi sınav, Antalya'da da başladı. Sınava girecek adaylar, erken saatlerde okula gelerek sınav heyecanını yaşadı. Okuldaki görevliler tarafından yapılan uyarı, bilgilendirme ve üst aramanın ardından öğrenciler sınıflara alındı.

 LGS heyecanı Antalya'da yaşandı!

Öğretmenin Sağlık Sorunu Velileri Endişelendirdi

Türk Telekom Anadolu Lisesi 3 No'lu salonda sınav görevlisi olan kadın öğretmen, sınav sırasında şekerinin düştüğünü hissetti. Hemen okul yetkililerine bilgi veren öğretmen için başka bir öğretmen görevlendirilerek sınav salonu boş bırakılmadı. Ancak öğretmen, salondan çıktıktan sonra baygınlık geçirdiği için okula ambulans çağrıldı. Ambulansın sessizce alandan çıkmasıyla birlikte velilerin endişesi hafifledi.

 LGS heyecanı Antalya'da yaşandı!

Velilerin Duygularını Paylaştı

Sınav öncesinde veliler de büyük bir heyecan yaşadı. Baba Rüstem Yıldırım, kızının sınavına girdiğini ve başarılı olacağına inandığını belirtti. Yıldırım, 'Kızım LGS sınavına girdi. Heyecanlı değildi, çok çalıştı, zaten sürekli takdir getiren bir öğrenci, bütün öğrencilere başarılar dilerim' dedi.

 LGS heyecanı Antalya'da yaşandı!

Diğer bir veli olan Mustafa Altınyay ise, 'Oğlum sınava girdi. Bir yıldır çocuğumla birlikte biz de hazırlanıyoruz. Bugünle birlikte sınav heyecanı son buldu. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum' diye konuştu.

Anne Şenay Ayaz da, oğlunu beklerken yaşadığı heyecanı dile getirdi. Sınav öncesinde uyku düzeninin bozulduğunu ve eşiyle birlikte gelecekleri için endişelendiklerini ifade eden Ayaz, 'Heyecanlı olduğumu çok hissettirmemeye çalıştım ama gerçekten iki gün, üç gün uyumadık. Eşimle beraber geleceği için çok düşündük. O da sınava girerken çok heyecanlıydı umarım başarılı olur' şeklinde konuştu.

 LGS heyecanı Antalya'da yaşandı!

Bu yılki sınav hazırlığı, 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 38 bin 192 öğrenci dikkate alınarak yapıldı. Görme engelli 82, az gören 292 öğrenciye yönelik de gerekli tedbirler alındı. Ayrıca özel durumları dolayısıyla 187 öğrenci evde veya hastanede sınava girdi. İki oturumdan oluşan sınavın birinci oturumu 09.30’da başladı ve 10.45’te sona erdi. İkinci oturum ise 11.30’da başladı ve 12.50’de sona erecek. Katılımın zorunlu olmadığı LGS merkezi sınavına girmeyen öğrenciler yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü Firmanın Fabrikasında İşçiler Zehirlendi!

Ünlü Firmanın Fabrikasında İşçiler Zehirlendi!