Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim ALES başvuruları başladı! ALES/3 başvuru ücreti ne kadar?

ALES başvuruları başladı! ALES/3 başvuru ücreti ne kadar?

2024 ALES/3 başvuru dönemi başladı. Başvurular 1 Ekim'de başlayacak ve 9 Ekim'de sona erecek. Başvuru ücreti 490 TL ve sınav 17 Kasım'da yapılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ALES başvuruları başladı! ALES/3 başvuru ücreti ne kadar?
KAYNAK: Haber Merkezi

2024 yılının son Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) için başvuru dönemi başladı. Yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen adaylar için büyük önem taşıyan bu sınavın başvuru süreci ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik. İşte, ALES başvuru ekranı, ücret bilgisi ve önemli tarihler…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-ALES/3 başvuru tarihlerini açıkladı. Takvime göre, başvurular 1 Ekim 2024 tarihinde başladı ve 9 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Geç başvuru yapacak adaylar için ise başvuru tarihi 16 Ekim 2024 olarak belirlendi.

ALES/3 başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden online olarak yapılabilecek. Adaylar, ÖSYM’nin resmi web sitesindeki https://ais.osym.gov.tr adresine girerek veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir. Ayrıca, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla da başvuru yapılması mümkün olacak.

ALES/3 başvuru ücreti ne kadar?

2024 ALES/3 başvuru ücreti, 490 TL olarak belirlenmiştir. Geç başvuru yapan adaylar için ise bu ücret yüzde 50 artırılarak 735 TL olarak ödenecektir. Sınav ücreti, ÖSYM’nin belirlediği bankalardan birine veya ÖSYM’nin e-İşlemler sayfasından kredi kartı ya da banka kartı ile ödenebilir.

ALES/3 ne zaman yapılacak?

2024 ALES/3 sınavı, 17 Kasım 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav, saat 10:15’te başlayacak ve adaylara toplamda 150 dakika süre tanınacak.

ALES/3 sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 ALES/3 sonuçları, 6 Aralık 2024 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak. Sonuçlar, yine ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden erişime açılacaktır.

ALES nedir ve kimler girebilir?

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı), lisansüstü (yüksek lisans) eğitime başvuracak kişilerin ve akademik personel kadrolarına (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici gibi) atanmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır.

ALES sınavında ne soruluyor?

ALES sınavı 50 sayısal, 50 sözel olmak üzere 100 sorudan oluşur. Sınav için verilen süre ise 150 dakikadır. ALES sınavında matematik, geometri, sayısal mantık, Türkçe ve mantıksal akıl yürütme derslerini kapsar.

Ales sınavı zor mu?

ALES sınavı özünde zor bir sınav değil, ALES'i zor yapan şey sürenin yetmiyor oluşu. Çözümü veya doğru cevaba ulaşması zaman alıcı sorular soruluyor ve süre buna göre kısa kalıyor. Bu sınava giren birçok kişi bazı soruları göremiyor bile.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzmanlar Uyarıyor: Siber Güvenliğinizi Artırmanın Yolları Nelerdir?

Uzmanlar Uyarıyor: Siber Güvenliğinizi Artırmanın Yolları Nelerdir?