Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim Diyarbakır'da bagajda öğrenci skandalı: Taşıdığınız eşya değil çocuk!

Diyarbakır'da bagajda öğrenci skandalı: Taşıdığınız eşya değil çocuk!

Türkiye'de eğitim sistemindeki sorunlar dağ gibi büyüyor. Son olarak taşımalı eğitim yapılan Diyarbakır'da öğrencilerin bagajda taşınması isyan ettirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İHA

Öğretmen ve derslik yetersizliğinden yeni Maarif Modeli tartışmalarına ve temizlik personeli eksikliğine çok sayıda sorunu bulunan Türk eğitim sisteminde taşımalı eğitimdeki yetersizlikler isyan ettirdi. TV100 Ana Haber’de ekrana getirilen görüntülerde, Diyarbakır’da taşımalı eğitim kapsamında çocukların servislere tıka basa doldurulduğu ve hatta bazı çocukların bagajlara oturtulduğu ortaya çıktı. Bu skandal görüntüler, başta Gazeteci Kübra Par olmak üzere birçok kişi tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

"Valiz değil Çocuk taşıyorsunuz!"

Kübra Par, TV100 ekranlarında bu görüntülere yer verirken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ve sorumlulara seslenerek, "O taşıdıklarınız valiz değil öğrenci! Çocuk çocuk!" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. Par, bu çocukların ülkenin geleceği olduğunu vurgulayarak, her gün kilometrelerce yolu tıklım tıklım dolu ve havasız araçlarda kat eden çocukların eğitimde fırsat eşitliğinden nasıl faydalanabileceğini sorguladı.

"O bagajda sadece çocuklar değil, bizim geleceğimiz var"

Par, ayrıca Cumhuriyet’in ilk yıllarında Atatürk'ün köylerde ve kasabalarda açtığı okulların kapanmasına değinerek, "Sonuç bu olacaksa, neden o okullar kapatıldı?" sorusunu sordu. Bu duruma karşı büyük üzüntü duyduğunu belirten Par, bagajda sadece çocukların değil, herkesin hayallerinin, umutlarının ve geleceğinin de tıkılmış olduğunu söyledi.

Sorumlulara çağrı: "Bir kaza olsa bunun vebali nasıl ödenecek?"

Gazeteci Kübra Par, bu tehlikeli duruma dikkat çekerek, "Allah korusun bir kaza olsa, bunun vebali nasıl ödenecek?" diyerek olası bir felaketin yaşanabileceği konusunda uyardı ve yetkilileri sorumluluk almaya davet etti.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da jandarmadan şok kaçak sigara operasyonu

Antalya'da jandarmadan şok kaçak sigara operasyonu