Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim MEB'den okullarda temizlik açıklaması: 30 bin personel göreve başladı

MEB'den okullarda temizlik açıklaması: 30 bin personel göreve başladı

Okullardaki temizlik personeli eksiği nedeniyle çoğu okulu veliler temizlerken, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
MEB'den okullarda temizlik açıklaması: 30 bin personel göreve başladı
KAYNAK: Haber Merkezi

2024-2025 eğitim-öğretim yılı başladığından beri okullardaki temizlik konusu gündemden düşmüyor. Velilerin temizlik personeli eksikliği nedeniyle bazı okulları temizlediği yönündeki haberler sonrası Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Bakanlık, temizlik hizmetlerinin aksadığı yönündeki iddiaları reddetti.

Temizlik personeli sayısı arttı

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında, Türkiye genelinde 60 bin 487 okulda temizlik hizmetlerinin bizzat Bakanlık tarafından sağlandığı belirtildi. Şu anda okullarda 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli bulunduğu ve bu sayıya ek olarak, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında yarı zamanlı 63 bin 777 personelin görev yaptığı ifade edildi. Ayrıca, temizlik hizmetlerindeki personel açığını kapatmak için bu yıl başlatılan İUP programında 120 bin kontenjan ayrıldığı, ancak yeterli başvuru olmaması nedeniyle gecikmeler yaşandığı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı, sürecin halen devam ettiğini ve personel sayısının giderek artırıldığını vurguladı.

"Toplum Yararına Program (TYP) ile 30 bin ek personel göreve başladı"

Açıklamada, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında da 30 bin tam zamanlı personelin temizlik hizmetlerine katıldığı ve böylece toplam temizlik personeli sayısının 143 bin 355’e çıkarıldığı bildirildi. Bu sayının, önceki yıllara göre önemli bir artış olduğu ve okulların hijyen koşullarının daha iyi sağlanabilmesi için gereken tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.

"Temizlik şartları sürekli denetleniyor"

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların temizlik ve hijyen şartlarının 8.000 Okulum Temiz Tetkik Görevlisi tarafından düzenli olarak yerinde denetlendiğini ve bu tetkiklerin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile iş birliği içinde yürütüldüğünü belirtti. Eğitim kurumlarının temizliğinin, geleceğimizin teminatı olan çocukların sağlığı açısından öncelikli görevler arasında olduğunu vurgulayan Bakanlık, bu konuda hassasiyetle çalıştıklarını söyledi.

Belediyelere tepki

Açıklamada, bazı belediyelerin 'okullarda temizlik sorunu varmış gibi' bir algı oluşturmaya çalıştıkları iddia edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, bu girişimlerin hukuki açıdan yanlış olduğunu ve etik sınırları aşan siyasi şovlar olarak nitelendirdi. Belediyelerin sadece birkaç okulda temizlik yaparak tüm ildeki okulların temizliğinin yapıldığı yönünde bir algı oluşturma çabasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Eğitim kurumlarının siyaset malzemesi yapılamayacağını vurgulayan Bakanlık, herkesin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazipaşa Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı! Sosyal Medyaya Dikkat!

Gazipaşa Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı! Sosyal Medyaya Dikkat!