Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Bakanlık yüzde 300 zam yapan 400 okula ceza kesti!

Bakanlık yüzde 300 zam yapan 400 okula ceza kesti!

Bakanlık, yüzde 300’e varan zam yapan 400 okula ceza kesti. Bakanlık, okulların yasalara uygun bir şekilde ücretlendirme yapmaları gerektiğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bakanlık yüzde 300 zam yapan 400 okula ceza kesti!
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da gerçekleştirdiği bir etkinlikte, özel okullardaki kitap fiyatlarının artışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yaklaşık 400 özel okulun yıllık kitap fiyatlarına yüzde 300 oranında zam yaptığını ve bu okullara gerekli cezaların uygulandığını bildirdi.

eğitim sisteminde hukuki önlemler

Bakan Tekin, özel okulların kendi kitaplarını öğrencilere vermek istediklerinde, bu kitapları sisteme kaydetmeleri gerektiğini belirtti. "Okul bu sene 20 bin liraya kitap sattıysa, onu sisteme girmek zorundadır. Böylece biz de bir sonraki yıl yapacağı fiyat artışını takip edebiliriz." dedi. Bazı okulların havale ve EFT gibi yöntemlerle ücret almasının yasak olduğunu vurgulayan Tekin, "Bu tür işlemler suçtur." ifadesini kullandı.

lgs'deki sorunlar ve mağduriyetler

Liselere Geçiş Sınavı’ndaki (LGS) bir sorunun iptal edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, bu durumdan yaklaşık 10 bin öğrencinin etkilendiğini kaydetti. Tekin, "İdare mahkemesi bu soruyu 11 Eylül'de iptal etti. Temyize gitsem, lehime sonuçlanırsa öğrenciler yine mağdur olacak." şeklinde konuştu.

öğrencilerin mağduriyetinin önlenmesi

Bakan, yeni hesaplamalar doğrultusunda puanı tutmayan öğrencilerin mevcut okullarında devam edebileceğini ifade etti. "Puanı yeniden hesaplanan öğrenciler, istedikleri takdirde bir üst tercihine yerleştirilebilirler." diyen Tekin, bu sayede öğrenci mağduriyetinin en aza indirileceğini vurguladı.

hayalet sınıflara karşı sert önlemler

Özel okullardaki diğer bir sorun olan hayalet sınıflar konusunda da açıklamalarda bulunan Tekin, geçtiğimiz yıl yaklaşık 500 okula bu nedenle ceza uygulandığını hatırlattı. "Eğer bu tür yapılar yine tespit edilirse, gereken cezaları vermeye devam edeceğiz." dedi.

açık liseye geçişte yeni düzenlemeler

Bakan Tekin, lise son sınıfa geçen öğrencilerin önemli bir kısmının açık liseye geçiş yaptığını ve bu durumu önlemek için sıkı önlemler aldıklarını söyledi. "9. sınıfta fen lisesine kayıt yaptıran bir öğrenci, başka bir çocuğun oraya yerleşmesini engelliyor." diyerek, bu durumun tehlikelerine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eşine Kurşun Yağdırıp Öldüren Kocayı Da Kayınpederi Vurdu

Eşine Kurşun Yağdırıp Öldüren Kocayı Da Kayınpederi Vurdu