Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Eğitim Türkiye'de örnek proje: İlk kez Okul Temizlik Şefliği kuruldu!

Türkiye'de örnek proje: İlk kez Okul Temizlik Şefliği kuruldu!

Şişli Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek okullarda hijyen koşullarını iyileştirmek amacıyla ‘Okul Temizlik Şefliği’ birimini kurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de örnek proje: İlk kez Okul Temizlik Şefliği kuruldu!
KAYNAK: İHA

İstanbul'un Şişli ilçesinde, Şişli Belediyesi, eğitim alanındaki projelerine bir yenisini daha ekleyerek Türkiye’de ilk kez ‘Okul Temizlik Şefliği’ uygulamasını başlattı. Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantısı’nda alınan kararla hayata geçirilen bu projeyle, ilçedeki devlet okullarının temizlik hizmetlerine destek sağlanacak. Temizlik personeli yetersizliği ve hijyen sorunlarının çözümü amacıyla oluşturulan bu birim, okullardan gelen talepler doğrultusunda temizlik hizmeti sunacak.

Okul Temizlik Şefliği Nasıl Çalışacak?

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Okul Temizlik Şefliği, okulların temizliğinde aksaklık yaşanmaması için özel ekipler oluşturdu. Bu ekipler, okullardan gelen talepler doğrultusunda temizlik hizmeti sağlayacak ve düzenli olarak temizlik malzemesi desteği verecek. Proje kapsamında, Şişli’deki tüm okullara temizlik ve hijyen malzemeleri belediye ekipleri tarafından dağıtılmaya başlandı.

"Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdik"

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen bu proje hakkında yaptığı açıklamada, “Bugün Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, 1 Eylül’de Belediye Meclisi’nden aldığımız kararla Okul Temizlik Şefliğimizi kurduk. Şişli’deki tüm okullarımıza Temizlik Şefliğimizden talep edilmesi durumunda temizlik hizmeti desteği sağlamaya hazırız” dedi. Şahan, bu uygulamanın çocukların hijyenik bir ortamda eğitim almasını sağlamayı amaçladığını vurguladı.

"Varlıkta Eşitlenmeleri İçin Çalışıyoruz"

Göreve geldikleri ilk günden itibaren çocukların ve gençlerin varlıkta eşitlenmeleri için gereken her şeyi yapmaktan tereddüt etmediklerini belirten Başkan Şahan, “Konu çocuklarımız ve gençlerimizse, yoklukta değil varlıkta eşitlenmeleri için gerekeni yapmaktan bir an dahi tereddüt etmedik. Bugünden itibaren hiç zaman kaybetmeden temizlik malzemesi desteği de sağlamaya başladık. Konu evlatlarımız ise hiçbir yurttaşımızın kaygılanmasına gerek yok. Kamu kurumuna emanet edilen her çocuğun karnı tok, sırtı pek olur. Biz bu bilinçle büyüdük, yetiştik. Bir belediye başkanı, bir baba ve Cumhuriyetin yetiştirdiği bir yurttaş olarak en büyük hedefim, çocuklarımızın ve gençlerimizin mutluluğunu sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Eğitim Alanında Sosyal Belediyecilik Uygulamaları

Şişli Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla ilkokuldan üniversiteye kadar geniş bir yelpazede eğitim projelerine destek vermeye devam ediyor. Okul Temizlik Şefliği ile okullarda hijyen koşullarının iyileştirilmesini hedefleyen bu proje, Türkiye genelinde örnek teşkil edebilecek bir uygulama olarak öne çıkıyor. Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte gündeme gelen temizlik ve hijyen sorunlarına çözüm bulmak amacıyla geliştirilen bu projeyle, öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim alması sağlanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Sabri Ülker Bilim Ödülü Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu'na verildi

2024 Sabri Ülker Bilim Ödülü Dr. Aydan Bulut Karslıoğlu'na verildi