Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Ünlü imar hukukçusundan uyarı: Bu rantı kimse savunamaz!

Ünlü imar hukukçusundan uyarı: Bu rantı kimse savunamaz!

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Ekim Ayı Meclisi’nde gündemin 11’inci maddesinde The Marmara Otel’in iddiaya göre fiili durumunu yasalaştıran bir karara imza atıldı. Konuyu değerlendiren ünlü imar hukukçusu Fahrettin Köken, “Bu ve benzeri plan değişikliklerinin, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun olduğunu aklı başında olan hiç kimse savunamaz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü imar hukukçusundan uyarı: Bu rantı kimse savunamaz!
MUHABİR: Kamer Durdu

Muratpaşa’da en fazla 12 kata izin verilmesi kuralı, Şirinyalı Mahallesi 5803 ada 2 parselde bulunan The Marmara Otel'in bulunduğu alana 49,75 metre ve 15 kat izin verilmesi ile bozuldu. 4 Ekim 2024 tarihli Muratpaşa Belediye Meclisi’nde konu oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’e yurtdışı programında olan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal katılmadı. 

FİİLİ DURUM MU YASALAŞTI?

Planlama raporu Kahramanmaraş’ta bulunan Mirzabey Peyzaj Şehir Planlama Gayrimenkul Değerlendirme Mühendislik İnşaat Sanayi Tic. Ltd. Şti. tarafından hazırlanan tadilat ile fiili durumun yasalaştığı iddia edilirken, meslek odaları bu tadilata mercek altına aldı. 

KEYFİYETE GÖRE PLAN DEĞİŞMEZ 

Antalya’nın ünlü imar hukukçusu Fahrettin Köken, konuya ilişkin, “İmar planları teknik ve hukuksal inandırıcı gerekçeleri var ise değiştirilebilir. Bu olayda bu gerekçelerin var olmadığı kanısındayım. Diğer yandan, yapı yüksekliği imar planı verilerine göre bölgenin yapı deseni ve jeolojik durumu göz önüne alınarak belirlenir. Yapı yoğunluğu (emsal) de başkanın ve üyelerin keyfine göre arttırılmaz. Emsalin arttırılması nüfus yoğunluğunu da beraberinde getirir. Yine kat artışının da yoğunluğu arttıracağı bilinir“ dedi. 

“AKLI BAŞINDA KİMSE SAVUNAMAZ”

“Bana göre bu plan değişikliği önerisi kazan-kazan yaklaşımına göre hazırlanıp meclise sunulmuştur. Hem parsel malikleri hem de bu öneriye evet oyu verecek meclis üyelerinin arttırılan ranttan pay almaları sağlanacaktır” diyen Köken, “Bu ve benzeri plan değişikliklerinin, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun olduğunu aklı başında olan hiç kimse savunamaz” sözleriyle konuya noktayı koydu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Merih Demiral’ın Heykelini Diktirdi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Merih Demiral’ın Heykelini Diktirdi