Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Barosu Seçimleri Öncesi Arzuhalci Krizi! Yazılar Tepki Çekti

Antalya Barosu Seçimleri Öncesi Arzuhalci Krizi! Yazılar Tepki Çekti

Antalya Barosu Genel Kurulu öncesi bir otobüs üzerinde yer alan tartışmalı yazılar, arzuhalciler arasında gerginliğe sebep oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Barosu Seçimleri Öncesi Arzuhalci Krizi! Yazılar Tepki Çekti
KAYNAK: İHA

Antalya Barosu Genel Kurulu öncesinde arzuhalcileri eleştiren bir otobüs üzerindeki yazılar, arzuhalcilerin tepkisine neden oldu.

Otobüs Üzerindeki Eleştiriler Krize Neden Oldu

Antalya Adliyesi karşısındaki park alanına yerleştirilen ve üzerinde "Avukata danış, mağdur olma" sloganı bulunan bir otobüs, arzuhalcilerin büyük tepkisini çekti. Otobüste ayrıca "Pahalı diye dava dilekçesini arzuhalciye yazdırdı, mahkemenin kararıyla şoka girdi" başlığında bir haber ve mahkeme kararı yer aldı. Kimliği belirsiz bir başkan adayı tarafından yerleştirilen bu yazılar, arzuhalcilerin baro seçimleri öncesinde reklam malzemesi yapıldığını iddia ederek tepki göstermesine yol açtı.

"Arzuhalciler Avukat Değildir" Tepkisi

Arzuhalci İsmet Harman, gazetecilere "Arzuhalcinin baro başkan adaylarına sitem ve önerileri" başlıklı iki sayfalık bir yazı dağıtarak yaşadıkları mağduriyeti anlattı. Harman, arzuhalcilerin avukat olmadığını ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşların dilekçelerini anlaşılır şekilde hazırlayan kişiler olduğunu belirtti. Harman, arzuhalcilerin avukat gibi vekalet almadığını ve dava takip etme yetkisinin olmadığını vurguladı.

"Her Seçimde Arzuhalciler Argüman Olarak Kullanılıyor"

Yaklaşık 10 yıl önce Antalya Barosu’nun arzuhalcileri "avukatlık kanununa muhalefetten" dava ettiğini ve bu davayı arzuhalcilerin kazandığını belirten Harman, "Baro başkan adayları her seçimde genç avukatların oyunu almak için arzuhalcileri bir argüman olarak kullanmaktadır" dedi. Antalya’da 8 bin civarında avukat bulunduğunu ifade eden Harman, "Buna karşılık 6 arzuhalci adliye çevresinde dilekçe yazmaktadır. Arzuhalcilik, yok olmaya yüz tutmuş meslekler arasında değerlendirilmelidir" diye konuştu.

Antalya Barosu Genel Kurulu 19-20 Ekim'de

Antalya Barosu, Türkiye’nin 4. büyük barosu olarak 19 Ekim 2024 Cumartesi günü Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde Genel Kurulunu gerçekleştirecek ve 20 Ekim Pazar günü yeni dönemin başkanını seçecek. Mevcut başkan Av. Hüseyin Geçilmez, yeni dönemde aday olmayacağını belirtirken, başkanlık için Av. Alper Köleoğlu, Av. Ali Çağdaş Bozaner, Av. Cenk Soyer ve Av. Mücahit Gündoğdu yarışacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ALTIN DEĞİL ÖZGÜR PORTAKAL!

ALTIN DEĞİL ÖZGÜR PORTAKAL!