Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya'da 'Toros Fıstığı' İlk Hasadıyla Ekonomiye Katkı Sağlayacak

Antalya'da 'Toros Fıstığı' İlk Hasadıyla Ekonomiye Katkı Sağlayacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli'de su tasarrufu sağlayarak çiftçilere ekonomik alternatif sunuyor. "Toros Fıstığı" projesiyle kuraklıkla başa çıkıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da 'Toros Fıstığı' İlk Hasadıyla Ekonomiye Katkı Sağlayacak
KAYNAK: İHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli ilçesinde başlattığı Antep fıstığı projesi ile su tasarrufu sağlarken, bölge çiftçilerine ekonomik alternatifler sunuyor.

Toros Fıstığı'nın İlk Hasadı Yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, dört yıl önce başlattığı Antep fıstığı projesinde ilk hasadı gerçekleştirdi. Korkuteli Küçükköy Mahallesi'nde Antalya iklimine uyarlanarak "Toros fıstığı" adı verilen fıstıklar, bölgenin tarım ekonomisine yeni bir katkı sağladı. İlk hasat, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e hediye edildi. Böcek, projenin kuraklık yaşayan bölgelerde suya dayanıklı alternatif ürünlerin teşvik edilmesi açısından önem taşıdığını vurguladı.

Kurak Bölgeler İçin Alternatif: Toros Fıstığı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, kuraklığa dayanıklı olan Antep fıstığının Korkuteli bölgesinde uyumunu araştırarak yaklaşık dört yıl önce proje başlattı. Üç yaşındaki Antep fıstığı fidanları çiftçilere hibe edildi ve başarılı sonuçlar elde edildi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel, su kaynaklarının sınırlı olduğu Antalya’da, Toros fıstığı gibi suya az ihtiyaç duyan ürünlerin teşvik edilmesinin sürdürülebilir tarım için önemli olduğunu belirtti.

Bölge Ekonomisine Katkı Sağlayacak

Projenin öncü çiftçilerinden biri olan Caner Akansel, ilk deneme ekiminde başarılı sonuçlar aldıklarını ve bu durumun diğer çiftçileri de teşvik ettiğini dile getirdi. Akansel, ilerleyen yıllarda verimin artmasıyla birlikte bölge ekonomisine önemli katkılar sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Takım'ın Karadağ ve İzlanda Maçlarının Aday Kadrosu Açıklandı

A Milli Takım'ın Karadağ ve İzlanda Maçlarının Aday Kadrosu Açıklandı