Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya'da Kayıp Nihal Babayiğit C*nayetinde Kan Donduran Gelişme!

Antalya'da Kayıp Nihal Babayiğit C*nayetinde Kan Donduran Gelişme!

Antalya'da işitme engelli Nihal Babayiğit'in cinayeti, sevgilisinin videolu görüşmeyle ortaya çıkmasıyla şok etkisi yarattı. Sevgilisi Mehmet Basık'ın itirafı sonrası polis, Nihal'in cesedini buldu. Olay sonrası hazırlanan iddianameye göre dava süreci başladı. Cinayet, işitme engelli çevresi tarafından film kareleriyle anlatıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Kayıp Nihal Babayiğit C*nayetinde Kan Donduran Gelişme!
KAYNAK: İHA

Antalya’da kayıp olarak aranan ve 9 ay sonra cesedi ormanlık alanda bulunan işitme engelli Nihal Babayiğit’in cinayetiyle ilgili ortaya çıkan yeni detaylar kan dondurdu.

İşitme Engelli Sevgilisi Videolu Görüşmeyle Cinayeti Gösterdi

24 yaşındaki işitme engelli Nihal Babayiğit, 9 aydır kayıp olarak aranıyordu. Olayın baş şüphelisi, işitme engelli sevgilisi Mehmet Basık, cinayet sonrası işitme engelli arkadaşlarına videolu görüşme yaparak Nihal’in cansız bedenini gösterdi. Bu görüntüleri gören arkadaşları, aileye durumu anlatmak için film karelerinden kesitler alarak olayı senaryo şeklinde iletti. Aile bu mesajlar ve videoları polise bildirdikten sonra Nihal’in cesedi bulundu.

Sosyal Medyada Başlayan Tanışma, Cinayetle Sonuçlandı

Serik ilçesi Merkez Mahallesi'nde yaşayan Nihal Babayiğit, 2022 yılında sosyal medyada tanıştığı Mehmet Basık ile bir ilişkiye başladı. 2023 yılında birlikte çocuk sahibi olan çift, aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle sorunlar yaşamaya başladı. 9 Eylül 2023 tarihinde Mehmet Basık, Serik’e gelerek Nihal’le konuşmak istedi. Ancak bu görüşmeden sonra Nihal’den haber alınamadı. Aileye daha sonra birilerinin gönderdiği video ve fotoğraflar üzerine, Nihal’in öldürüldüğüne dair şüpheler oluştu ve durum polise bildirildi.

Polis Aramaları Sonrası Cesedin Yeri Bulundu

Serik Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, Mehmet Basık’ı 2 Mayıs tarihinde Batman’da gözaltına aldı ve Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Mehmet Basık, Manavgat Cezaevi’nde bulunurken tekrar ifade vermek üzere Serik Adliyesi’ne getirildi. Basık, cesedin yerini bildiğini ve Eminceler Mahallesi Belek Yolu üzerinde olduğunu belirtti. Bunun üzerine bölgeye giden polis ekipleri, genç kadına ait kıyafet ve kemik parçalarını buldu.

Nihal'in Kemikleri Toprağa Verildi

Olay yeri inceleme ekipleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından çıkarılan kemikler, Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Nihal Babayiğit’e ait olduğu belirlenen kemikler, otopsinin ardından 4 ay sonra toprağa verildi.

Cinayet Zanlısı ve Diğer Sevgilisi Hakkında İddianame

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayetin bir numaralı tutuklu sanığı Mehmet Basık hakkında 'tasarlayarak ve kasten öldürme', diğer sevgilisi Başak G. hakkında ise 'suçu işlemeye teşvik etme' suçlarından iddianame hazırladı. Davanın ilk duruşması, 22 Ekim tarihinde Manavgat 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Film Kareleriyle Anlatılmaya Çalışılan Cinayet

Nihal Babayiğit'in cinayetinde, işitme engelli arkadaşlarının videolu görüşmeyle cesedi gördükleri ve durumu aileye anlatmak için film karelerinden kesitler kullanarak bir senaryo hazırladıkları ortaya çıktı. Babayiğit ailesinin avukatı Yağmur Burçin Sayın, bu kişilerin olayı anlama ve anlatma şeklinin bu olduğunu belirterek, "Olayın ardından film kesitleri ve cinayet videosu Endonezya’daki işitme engelli bir arkadaş tarafından aileye iletildi. Bu bilgilerle olayın ortaya çıkması sağlandı" dedi.

Avukat Sayın: "Şüphelilerin Hepsi İşitme Engelli"

Avukat Yağmur Burçin Sayın, cinayet sanığı Mehmet Basık'ın işitme engelli arkadaş çevresiyle cinayeti videolu görüşme ile paylaştığını ve bu kişilerin durumu aileye anlatmaya çalıştığını ifade etti. Sayın, "Tüm tanıklar ve şüpheliler işitme engelli. Cinayeti anlamaları ve delillendirmeleri için film kareleri kullanmışlar, bu şekilde birbirlerine anlatıyorlar. Nihal'in kemiklerinin bulunmasına kadar bu mesajlar ve videolar dayıya ulaşarak ortaya çıkmış" dedi.

"Başak da Olayı Biliyordu"

Cinayet şüphelisi Mehmet Basık'ın sevgilisi Başak G.'nin de iddianamede şüpheli sıfatıyla yer aldığına dikkat çeken avukat Sayın, "Başak’ın olayları bildiğini ve karikatürlerde de yer aldığını düşünüyorum. Bu cinayeti bilip anlatmama ihtimali yok. Bu olayda Nihal, arkasında bir çocuk bırakarak göçüp gitti ve bu dünyadan hiçbir suçu olmadan ayrıldı" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yapay zeka destekli Robot Mext Adana TEKNOFEST'in maskotu oldu

Yapay zeka destekli Robot Mext Adana TEKNOFEST'in maskotu oldu