Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Akdeniz Üniversitesi’nden Nadir Operasyon: Ödül Kazanıldı

Akdeniz Üniversitesi’nden Nadir Operasyon: Ödül Kazanıldı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin başarılı operasyonu, Minimal İnvaziv Jinekolojik Cerrahi Kongresi'nde En İyi Bildiri Ödülü'nü kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Akdeniz Üniversitesi’nden Nadir Operasyon: Ödül Kazanıldı
KAYNAK: İHA

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin gerçekleştirdiği nadir ve zorlu cerrahi operasyon, Minimal İnvaziv Jinekolojik Cerrahi Kongresi’nde En İyi Bildiri Ödülü’ne layık görüldü.

Uluslararası Kongrede Büyük Başarı

7. Minimal İnvaziv Jinekolojik Cerrahi Kongresi, ulusal ve uluslararası akademisyenlerin katılımıyla İstanbul’da Acıbadem Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Kongrede, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin gerçekleştirdiği nadir bir operasyon, Cerrahi Kongresi Seçici Kurulu tarafından En İyi Bildiri Ödülü’ne layık görüldü.

Zorlu Operasyon Tıp Literatürüne Girdi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Nasuh Utku Doğan, Prof. Dr. Selen Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Ender Caylan, Arş. Gör. Elif Iltar ve Arş. Gör. Fatma Ceren Güner tarafından yazılan “SB-012 Laparoscopic Total Infralevatory Pelvic Exenteration and Singapore Flap Reconstruction for Recurrent Vulvar Cancer” başlıklı bildiri, nadir ve zorlu bir operasyonun detaylarını içeriyor.

İki Aşamalı Operasyonla Tam Başarı

Ödül getiren çalışma, tekrarlayan genital tümör vakasında yapılan laparoskopik cerrahi ile tümörün tamamen çıkarılmasını konu alıyor. Zorlu operasyonun ilk aşaması, Prof. Dr. Nasuh Utku Doğan ve Prof. Dr. Selen Doğan tarafından laparoskopik yöntemle gerçekleştirildi. Ardından, rekonstrüktif cerrahi kısmı Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından tamamlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin 33 Kart Osmaniye minibüslerinde geçerli olacak

Mersin 33 Kart Osmaniye minibüslerinde geçerli olacak