Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya KAÇAK YAPI RANTINA MURATPAŞA’DAN ONAY

KAÇAK YAPI RANTINA MURATPAŞA’DAN ONAY

The Marmara Otel’in bulunduğu Şirinyalı Mahallesi 5803 ada 2 parselin 49,75 metre, 17 kat ve 1.6 emsale yükseltilmesi istenen tadilat Muratpaşa Belediye Meclisi’ne Başkan Ümit Uysal'ın yurtdışında olduğu için katılamadığı, Muratpaşa Belediye Meclisi’nde onaylandı. Akdeniz Gerçek’in kamuoyuna duyurduğu konuda proje dışı imalatın yasalaştırmaya çalışıldığı öğrenilirken mevcut kullanımın onaylanmasını içeren madde Meclis’ten en çok 15 kat olacak şekli notu eklenerek geçti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAÇAK YAPI RANTINA MURATPAŞA’DAN ONAY
MUHABİR: Kamer Durdu

Muratpaşa Belediye Meclisi’ne Başkan Ümit Uysal katılmazken Meclis Canan Keleş Başkanlığı’nda belediye hizmet binasında gerçekleşti. Muratpaşa Belediyesi Ekim Ayı Meclisi’nde gündemin 11’inci maddesi dikkat çekti. Muratpaşa’da en fazla 12 kata izin kuralı yıllardır dile getirilirken Şirinyalı Mahallesi 5803 ada 2 parselde bulunan The Marmara Otel’in bulunduğu alana 49,75 metre ve 17 kat izin verilmesi istenen tadilat değişikliği dikkat çekti. İstenen tadilatta 49,75 metre, 17 kat izin ve 1.6 emsale yükseltilmesi Meclis’ten geçti. En çok 15 kat yüksekliği notu eklenerek Meclis’ten geçen tadilat değişikliğinin mevcut yapı yoğunluğunda kullanıldığı ve kaçak durumda olduğu öğrenilirken, Meclis’ten geçen madde ile otel kaçak durumdan düşürüldü. 25 Eylül 2024 tarihinde yapılan imar komisyon toplantısında uygun bulunan ve 5 komisyon üyesinin imzası ile uygun bulunan karar tadilat Muratpaşa Belediyesi Meclisi’nden geçti.

MEVCUT KULLANIM ZATEN KAÇAKMIŞ

1.6 emsale çıkarılan 8 bin metrekarelik alana toplam 12 bin 800 metrekare inşaat izni verildiği kaydedilen alanda güneyden 5 metre diğer yönlerden ise 10 metre yaklaşma mesafesi olduğu raporda yer alırken planlama raporunun Kahramanmaraş’ta bulunan bir şirkete yaptırılması da dikkat çekti. Kahramanmaraş’ta bulunan Mirzabey Peyzaj Şehir Planlama Gayrimenkul Değerlendirme Mühendislik İnşaat Sanayi Tic. Ltd. Şti. tarafından hazırlanan ve uygun bulunan raporda iki kata çıkan emsal artışı ve 17 kat yapı yüksekliği dışında; zemin kat yüksekliği ve tesisat katının 7.5 metreye kadar yapılabileceği belirtildi. Mevcutta kullanılan otel alanının imar planına uygun olmadığı öğrenilirken, kaçak yoğunlaşmanın olduğu otelin kullanım yoğunluğu Meclis’ten geçen karar ile onaylandı.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Covid vakalarında artış var mı? Sağlık Bakanı açıkladı

Covid vakalarında artış var mı? Sağlık Bakanı açıkladı