Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Ümit Uysal'dan Özgür Özel'e Yanıt Gecikmedi! Beni Üzdü

Ümit Uysal'dan Özgür Özel'e Yanıt Gecikmedi! Beni Üzdü

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Antalya ziyaretinde yaptığı açıklamalara yanıt verdi ve parti kültürüne vurgu yaptı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ümit Uysal'dan Özgür Özel'e Yanıt Gecikmedi! Beni Üzdü
MUHABİR: Kamer Durdu

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya ziyaretinde kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi ve parti kültürüne vurgu yaptı.

Siyaset kulisleri hareketlendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antalya ziyaretinde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a yönelik sözleri, siyaset kulislerinde yankı uyandırdı. Özel’in, Uysal’ın adaylığıyla ilgili yaptığı esprili açıklamalar üzerine sessizliğini bozan Uysal, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Ümit Uysal Toplantıya Katılmadı

Antalya programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret eden Özgür Özel, 15 belediye başkanının katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Ancak Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu önemli toplantıya katılım sağlamadı. Uysal’ın toplantıya neden katılmadığına dair bir açıklama yapılmadı. Fakat yaklaşık 1 gün önce yaptığı Danimarka Aalborg'ta düzenlenen Avrupa Sürdürülebilir Kentler Konferansı’na katıldığını paylaşımı yurt dışında olabileceği ihtimalini akla getirdi.

Özel’den Uysal’a Yanıt: “Her Göreve Talip Olabilir”

Antalya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Ümit Uysal’ın adaylık iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu. Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesinin her göreve talip olma hakkı vardır, her göreve layıktır. Kendisi şu anda Muratpaşa Belediyesi başkanıdır. Hatta, Muratpaşa’daki görevlendirmesinde biraz gecikme olduğunda, İl Başkanı ve milletvekilleri kanalıyla bize ulaşıp,  Muratpaşa’da bir dönem daha görev yapmak istediğini ve kendisine bu konuda bir fırsatın verilmesi gerektiğini söyledi. O zaman kendisine ‘Ben, kişi ile ilgili kararımı verirken, partimin faydasınaysa doğru derim’ demiştim. O gün İl başkanımızın, milletvekillerimizin, büyükşehir belediye başkanımızın ve il örgütümüzün oluru ile kendisini aday gösterdik. Kendisinin o gün bana ifade ettiği söylemler; bizimle ilgili ve yönetim tarzımızla ilgili ifadeleri bana ancak annem söylerdi. Kulağımda hep o güzel ifadeleri var. Bundan sonra da onlar kalacak" dedi.

Ümit Uysal: "Parti kültürünü unutmayalım"

Uysal, açıklamasında, partililerin birebir iletişimlerini kamuoyu önünde ifşa ederek birbirlerini rencide etmeye çalışmalarının yanlış olduğunu vurguladı. "CHP geleneğinde, 'Ben seni aday gösterdim, doğru bildiğini ifade edemezsin' gibi bir yaklaşım yoktur" diyen Uysal, parti içi demokratik hakların her zaman korunması gerektiğini belirtti.

Özel'in açıklamaları

Özgür Özel, Antalya ziyaretinde Uysal’ın adaylığıyla ilgili gelen bir soruya, "Ümit Uysal’ın adaylığı hakkında bana söylediği güzel sözleri annem söylemiştir. Kulağımda hep o güzel ifadeleri var" diyerek esprili bir şekilde yanıt vermişti.

Uysal’dan yanıt

Uysal, Özel’in bu açıklamalarına üzüldüğünü ifade ederek, "Partimizin geleceği ile ilgili kaygılarımı dile getirdiğim açıklamamın bu şekilde yorumlanması beni üzdü. Aday gösterildiğimde kendisine teşekkür ettiğim doğrudur, ancak CHP geleneğinde bu tür bir yaklaşım bulunmamaktadır" dedi.

İşte Ümit Uysal'ın Yanıtı 

"Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e, partimizin ve Türkiye’mizin geleceğiyle ilgili kaygılarımı ifade ettiğim 26 Eylül tarihli açıklamam hakkındaki düşüncesinin sorulduğunu, bunun üzerine kamuoyu önünde “Aday gösterildiğinde söylediği güzel sözleri bana ancak annem söylemiştir” şeklinde bir ifade kullandığını üzülerek öğrendim.

Partililerin birebir iletişimlerini doğru-yanlış ifşa ederek kamuoyu önünde birbirlerini rencide etmeye kalkışmaları çok sakıncalı sonuçları olabilecek bir iletişim düzeyidir. Cevap vermek zorunda kaldığım için üzgünüm. CHP Genel Başkanlığı koltuğunda oturan bir kişiyi yalanlamış olmak istemem. Adaylık atamamı ifade ettiğinde kendisine teşekkür beyan ettiğim doğrudur. 1 Şubat 2024 Perşembe günü, aday belirleme takviminin bitmesine kısa bir süre kala beni makamına davet etmiştir. Görüşmemiz 20-25 dakika kadar sürmüştür. Muratpaşa Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösterileceğimi ifade etmiş, Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandırmak için elimden geleni yapmam konusunda uzun uzun telkinde bulunmuştur. Bunu yapmam halinde politik geleceğimle ilgili ilginç vaatler ifade etmiştir. Ben de her halükarda ve her noktada partimin kazanması için zaten çalıştığımı ve hep çalışacağımı beyan etmişimdir. Adaylık öncesinde tek görüşmemiz budur. Kendisinin de konuşmasının başında belirttiği gibi CHP geleneğinde aday gösterme kararları bir alışveriş değildir. “Ben seni aday gösterdim, doğru bildiğini ifade edemezsin, sen parti içi görevlere talip olamazsın” yaklaşımı CHP geleneğinde yoktur. Sayın Özel’in geçen kurultayımızdaki kendi adaylığı da buna bir örnektir.

Aday belirlemeler partinin azami oyu alabilmesi esas alınarak gerçekleşir. Ayrıca parti içi görüş ayrılıkları, partinin Türkiye'nin geleceği için beraber davranmasına ve partililerin birbirini desteklemesine engel değildir.

Kurultayda farklı tercihte bulunmuş olmama rağmen, seçilip mazbatasını aldığı andan itibaren Genel Başkanımız olarak Türkiye'nin geleceği mücadelesi kapsamındaki karar ve eylemlerinde kendisine destek verme konusunda bir üye olarak üzerime düşen bütün görevleri yaptım, yapmaya da devam ediyorum. Bu durum parti içi demokratik hakların kullanımına asla engel değildir.

Kamuoyuna saygılarımla."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tekirdağ Çerkezköy'de Tekstil Fabrikası Deposu Alevlere Teslim Oldu

Tekirdağ Çerkezköy'de Tekstil Fabrikası Deposu Alevlere Teslim Oldu