Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersin'de 600 motor tutkunu güvenli sürüş eğitiminde buluştu

Mersin'de 600 motor tutkunu güvenli sürüş eğitiminde buluştu

Mersin'de düzenlenen motor eğitimi etkinliğinde, 600'den fazla motor tutkunu bir araya geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de 600 motor tutkunu güvenli sürüş eğitiminde buluştu

Mersin'de, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, 600'den fazla motor tutkunu ileri düzey güvenli sürüş eğitimi aldı. Etkinlik, çevre illerden gelen katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. İleri Düzey Motor Eğitmeni Zafer Akçay, motor severlerle bir araya gelerek sorular sordu ve güvenli sürüş konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Mersin'de 600 Motor Tutkunu Güvenli Sürüş Eğitiminde Buluştu (3) Result

Motor Tutkunlarına Ücretsiz Eğitim

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlikte, Zafer Akçay liderliğinde ileri düzey güvenli sürüş eğitimi verildi. Akçay, motor severlere yöneltilen sorularla doğru bilinen yanlışlara dikkat çekerken, çeşitli güvenli sürüş teknikleri ve motor kullanmanın incelikleri anlatıldı.

Zafer Akçay: '600 Kişilik Salon Yetmedi'

Uzun yıllardır ileri ve güvenli sürüş eğitimleri veren Zafer Akçay, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, 'İstanbul'da yaşıyorum ancak bu bölgeyi çok sevdiğim için ara sıra gelip burada motor severlerle buluşuyoruz. Tümüyle ücretsiz bir etkinlik. Motosikletin teorisini anlatıyoruz, insanlarla karşılıklı gülüyoruz, konuşuyoruz. Mersinlilerin, Adanalıların, Hataylıların ilgisi çok güzeldi. 600 kişilik salon yetmedi bize. Keşke daha büyük bir salon olsaydı diye düşündük' şeklinde konuştu.

Mersin'de 600 Motor Tutkunu Güvenli Sürüş Eğitiminde Buluştu (4) Result

Güvenli Sürüş İncelikleri ve Önemli Hatırlatma

Zafer Akçay, motor sürmenin keyifli ancak bir o kadar da tehlikeli bir aktivite olduğunu belirtirken, katılımcılara kask, mont, pantolon, eldiven ve bot gibi 5 korumanın olmadan hiçbir motosiklete binmemeleri uyarısında bulundu. Akçay, 'Bunun için bilgi, beceri ve tecrübe gerekir. Bu özelliklere sahip olana kadar lütfen çok dikkat edin. Vücudunuz değerli, 5 koruma olmadan en küçük motosikletle dahi binmeyin, 1 kilometre dahi sürmeyin çünkü güvenliğiniz ön planda olmalı' ifadelerini kullandı.

Katılımcılardan Memnun Ayrıldı

Etkinliği sosyal medya üzerinden takip eden katılımcılar, Zafer Akçay'ın bilgilerini değerli bulduklarını ve canlı olarak etkinlikte bulunmak amacıyla geldiklerini belirttiler. Motor sürmeyi özgürlük olarak tanımlayan katılımcılar, bir arada toplu sürüş yapmanın da büyük keyif olduğunu vurgulayarak etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdi.

Etkinlik için Gaziantep'ten gelen Zekeriya Kuday, 'Motor adına kendimize bir şeyler katabilmek için Gaziantep'ten geldim. Faydalı olacağına inandığım için geldim. Faydalı bir etkinlik oldu. Belki ileride Mersin veya Adana'da bir eğitim olursa tekrar katılmak isteriz' dedi. Alican Bildik ise etkinliğin sürpriz olduğunu ve mutlu olduklarını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
elazığ’da yaşanan maden göçüğü dron ile havadan görüntülendi!

elazığ’da yaşanan maden göçüğü dron ile havadan görüntülendi!