Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Muğlalı minikler 4 Ekim'de can dostları ziyaret etti

Muğlalı minikler 4 Ekim'de can dostları ziyaret etti

Muğla'da çocuklar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ndeki can dostlarla buluştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Muğlalı minikler 4 Ekim'de can dostları ziyaret etti
KAYNAK: İHA

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından birini Muğla'ya kazandırarak hayvan dostlarına hizmet vermeye devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde bugüne kadar 3 bin 370 can dost sahiplendirilirken, 51 bin 744 hayvan tedavi edildi ve 24 bin 518 hayvan kısırlaştırıldı.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Miniklerle Buluşma

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla farklı okullardan gelen öğrencilerle can dostları buluşturdu. Ziyaret esnasında öğrencilere hayvanların yaşam alanları ve sağlıklarıyla ilgili bilgiler verilerek, hayvan sevgisinin önemi vurgulandı. 27 bin 388 vatandaş bugüne kadar Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ni ziyaret ederek hayvanları sahiplendi.

Veteriner Hekim Merve Çamlı, bugüne kadar 3 bin 370 hayvanın sahiplendirildiğini belirterek, şunları söyledi: "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında bakımevimize birçok okul ziyareti gerçekleştirildi. Öğrencilere hayvan besleme ve bakımı hakkında bilgiler verdik. Bugüne kadar yaklaşık 52 bin hayvan tedavi ettik, 25 bine yakın hayvanı kısırlaştırdık ve 2 bin 100 hayvana cerrahi operasyon uyguladık."

Miniklerden Duygusal Mesajlar

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğe katılan minik Canberk, "Sokaklardaki hayvanları beslemeli ve onlara iyi davranmalıyız. Eğer kedi veya köpek istiyorsak, hayvanları satın almamalı, sahiplenmeliyiz" dedi. Ziyarete katılan Larin ise, "Benim de bir kedim var ve onunla ilgilenmeyi çok seviyorum. Sokaktaki hayvanları da evdeki hayvanlarımızdan ayırmamalıyız. Mama, su ve sevgi vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Aras’tan Hayvan Haklarına Vurgu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, can dostların sağlığı ve yaşam koşulları için belediye olarak çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Muğla'da can dostlarımıza sağlıklı ve uygun şartlarda bakmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar 50 binden fazla hayvanın tedavisini ve 25 bin hayvanın kısırlaştırılmasını sağladık. Ancak sadece 3 bin can dostumuz yeni evine kavuşabildi. Satın alma, sahiplen mantığıyla bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca sokakta yaşayan hayvanların yanı sıra ormanlarımızda ve denizlerimizde yaşayan tüm canlıları da korumaya davet ediyorum."


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Fatih'te Bir Kızın Kafasını K*sti, Ardından Surlardan Atladı

İstanbul Fatih'te Bir Kızın Kafasını K*sti, Ardından Surlardan Atladı